O serie revoluționară care îmbină umorul cu teme ecologice actuale
Fanii The Big Bang Theory, Brooklyn 99 sau The Office, se vor bucura să afle că li se pregătește un nou serial de comedie de tip sitcom, made în Romania.
Într-un moment în care industria divertismentului caută constant conținut proaspăt și de senzație, „Ten to Midnight” vizează să spargă tiparele și să redefinească filmmaking-ul de impact printr-o satira efervescentă a societății actuale, din perspectiva eforturilor de mediu.
Serialul va fi realizat de producătorul Alexandru Iliescu (Martini Shot), recunoscut pentru filme ca Miracol, Familiar, Unidentified, după un scenariu premiat la mai multe concursuri internaționale de profil realizat de scenarista Monica S. Mantero (Skeleton Rain).
O viziune unică
Deși problemele de mediu au fost mereu un subiect îndrăgit al serialelor documentare, cu excepția unor drame sau filme apocaliptice ocazionale, foarte rar și-au găsit locul în prime time. Împletirea eficientă a temelor ecologice într-o narațiune captivantă și amuzantă este un demers foarte dificil, motiv pentru care scenariul multi-premiat a trecut prin multe drafturi până a găsit dozajul perfect echilibrat de umor și știință.
Cu ce se deosebește „Ten to Midnight” de alte proiecte care încearcă să capitalizeze zeitgeist-ul mediatic privind schimbările climatice?
Conceptul este în lucru de peste zece ani, iar temele prezentate au la bază chiar aventurile din teren ale creatoarei. Serialul este un efort autentic, care nu își predică mesajul, ci invită la conversație o multitudine de perspective diferite, reprezentate de personaje care provin din medii și culturi diferite, ca o reprezentare onestă a unui nou gen de supereroi care au fost, până acum, în mare parte ignorați de industria cinematografică.
„Creăm un show care să facă oamenii să râdă, dar în același timp să aducă informații, perspective noi și să stârnească cât mai multe conversații” spune producătorul Alexandru Iliescu, completând: „Comedia este un instrument de storytelling puternic, care poate inspira și educa un public larg.”