INVL Renewable Energy Fund I semnează un acord de împrumut de 25 de milioane de euro cu Kommunalkredit pentru construcția de centrale solare în România

0

INVL Renewable Energy Fund I, un fond care investește în proiecte de energie regenerabilă administrat de INVL Asset Management, a semnat un acord cu Kommunalkredit Austria AG (Kommunalkredit) pentru un împrumut de 25 de milioane de euro. Împrumutul va fi utilizat pentru a finanța construcția unor centrale solare cu o capacitate de 51 de megawați (MW) în România.

 

„Vedem piața românească ca pe o piață cu o dezvoltare foarte rapidă în Uniunea Europeană, cu un accent puternic pe dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă. Ne așteptăm ca investiția Fondului în dezvoltarea capacității de producție de energie electrică din surse regenerabile să aibă o contribuție semnificativă la reducerea poluării și la îmbunătățirea securității energetice în România”, spune Liudas Liutkevičius, manager asociat al INVL Renewable Energy Fund I.

În total, INVL Renewable Energy Fund I investește în România în 8 proiecte de centrale solare, cu o capacitate totală de 451 MW.

Portofoliul total de proiecte de energie regenerabilă dezvoltate de INVL Renewable Energy Fund I este de 483 MW. În afară de România, Fondul dezvoltă proiecte de parcuri solare de peste 32 MW în Polonia. Se preconizează că investiția totală a Fondului în proiectele din România și Polonia se va ridica la peste 330 de milioane de euro, iar construcția tuturor parcurilor solare din aceste țări ar trebui să fie finalizată până la sfârșitul anului 2025. 

INVL Renewable Energy Fund I a fost consiliat de firma germană de consultanță financiară Capcora și de firma românească de avocatură Glodeanu & Partners în toate aspectele ce țin de finanțarea obținută de la banca austriacă. 

Despre INVL Renewable Energy Fund I

Înființat la 20 iulie 2021 de către societatea de administrare a activelor INVL Asset Management, sub-fondul destinat investitorilor informați investește în proiecte de energie regenerabilă (solară și eoliană) aflate în stadiu incipient și mediu, care includ construcția de noi centrale electrice, crearea și/sau achiziția de infrastructură pentru operarea centralelor electrice și gestionarea eficientă a centralelor electrice existente în Uniunea Europeană și în statele membre ale Spațiului Economic European.

INVL Asset Management face parte din INVL, cel mai important grup de gestionare a investițiilor și de asigurări de viață din statele baltice.

Despre INVL

INVL este cel mai important grup de gestionare a investițiilor și de asigurări de viață din țările baltice, ale cărui companii gestionează fonduri de pensii, fonduri de investiții și linii de asigurări de viață, portofolii individuale, capital privat și alte investiții alternative. Peste 300.000 de clienți din Lituania, Letonia și Estonia, precum și investitori internaționali, au încredințat societăților grupului gestionarea unor active în valoare de peste 2 miliarde de euro. Invalda INVL, care activează de peste 30 de ani, a acumulat o experiență vastă în gestionarea activelor de capital privat și în crearea unor jucători de top în domeniile lor pe piața din statele baltice și din regiunea Europei Centrale și de Est.

Despre Kommunalkredit Austria AG

Kommunalkredit este specializată în finanțarea infrastructurii și energiei. În parteneriat cu clienții săi, banca creează permanent plusvaloare prin care îmbunătățește viața oamenilor. Astfel, facilitează construirea și exploatarea infrastructurii prin echilibrarea nevoilor de finanțare ale sponsorilor și dezvoltatorilor de proiecte cu numărul tot mai mare de investitori care caută oportunități de investiții durabile. Principalele segmente de investiții sunt energie și mediu | comunicații și digitalizare | transport | infrastructură socială | resurse naturale.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.