CODRU inițiază programul de educație ecologică în școlile gimnaziale din județul Timiș

0

CODRU Festival a inițiat un program de promovare a acțiunilor educative ecologice în școlile din județul Timiș. Este vorba despre formarea abilităților de plantare și creștere a copacilor prin ateliere desfășurate în câteva școli din județul Timiș. Primele 4 școli participante în cadrul acestui proiect au fost Școala Gimnazială Moșnița Veche, Școala Gimnazială din Giarmata Vii, Școala Gimnazială Giarmata, Școala Gimnazială Comuna Bucovăț.

Această inițiativă are drept scop promovarea grijii pentru natură și dezvoltarea abilităților practice de grădinărit în rândul copiilor.

Elevii au participat cu entuziasm, învățând numeroase aspecte legate de plantarea și îngrijirea naturii. „Suntem încântați de succesul acestui proiect și vom continua astfel de acțiuni și în alte școli din județ. Mulțumim directorilor și profesorilor școlilor participante pe această cale.” a declarat Victor Balaniuc, co-fondator CODRU Festival.

Organizatorii au subliniat importanța educației ecologice și a formării unei generații tinere responsabile față de mediu.

Acțiunea face parte din proiectul Oxigen Planting Festival, finanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2024.

CODRU Festival s-a integrat consistent în moștenirea culturală lăsată de programul „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii” în anul 2023. De asemenea, se evidențiază și prin impactul cultural și ecologic: asociația CODRU Festival a organizat, până acum, cinci sesiuni de plantare și a plantat, împreună cu participanții, în jur de 45 de mii de copaci în județul Timiș.

Festivalul, ce va avea loc și anul acesta în perioada 30 august – 1 septembrie, promovează și integrează cei patru piloni de bază în fiecare dintre inițiativele sale: Artă și Cultură, Educație, Divertisment și Sustenabilitate. Astfel, CODRU Festival nu doar contribuie la îmbogățirea peisajului artistic și cultural, dar și la educarea și divertismentul publicului, având în același timp o abordare responsabilă față de mediu și comunitate. Această implicare subliniază angajamentul ferm al CODRU Festival față de promovarea unei dezvoltări durabile și armonioase în toate activitățile sale.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.