Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Începem anul cu oportunități de formare și finanțare

0

Începem împreună un nou an de experiențe, învățare și sperăm noi, multă reconectare. Pentru luna ianuarie am pregătit deja lansarea a două mari oportunități: pregătire pentru finanțare de proiecte de valorizare a patrimoniului local și cursul pentru învățători, „Toți copiii citesc”.

Despre ele și despre o oportunitate venită din partea Teach for România, vă invităm să citiți mai jos:

Alături de Romanian-American Foundation și Lidl Romania susținem anul acesta 40 𝐬̗𝐜𝐨𝐥𝐢, 𝐛𝐢𝐛𝐥𝐢𝐨𝐭𝐞𝐜𝐢, 𝐚𝐝𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭̗𝐢𝐢 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐞 pentru a oferi elevilor posibilitatea de a lua parte la acțiuni de informare și conștientizare a eforturilor de protecție și salvgardare a patrimoniului cultural și natural, de a acționa pentru promovarea lor și de a inspira şi alți cetățeni să ia atitudine.

Invităm profesori, învățători, bibliotecari, asistenți sociali, agenți de turism, să gândească, dezvolte și să pună în practică un proiect de promovare a patrimoniului local, alături de copiii din comunitate.

Vezi AICI mai multe despre program!

Vă oferim:

👉 Formare pentru înțelegerea și valorizarea patrimoniului local (exemplu: ghid de cultură sau natură)

👉 Pregătire pentru planificarea proiectului local

👉 Finanțare de până la 2000 lei pentru punerea în practică a unui proiect

👉 Suport și mentorat în derularea proiectului

Realizarea proiectelor face parte din programul Clubul Meseriilor Rurale, derulat de Fundația Noi Orizonturi și susținut de Ministerul Educației în baza protocolului de colaborare nr 14163/07.09.2021.

CLICK AICI pentru înscrierea în program. Ai timp până în 31 ianuarie!

Noul nostru curs, „𝐓𝐨𝐭̗𝐢 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐢 𝐜𝐢𝐭𝐞𝐬𝐜”, vine în sprijinul profesorilor de învățământ primar pentru a-și ajuta elevii să învețe să citească și să scrie bine, cu precădere pe cei care, înainte de a veni la școală, nu prea au avut parte de povești, de cărți ilustrate, de atenție acordată dezvoltării fundamentelor literației.

Peste 1000 de cadre didactice parcurg deja modulele care prezintă metode de dezvoltare a literației precum:

📍Citirea în cor

📍Vocabularul

📍Comprehensiunea ADL

📍Cutia cu litere

📍Construirea cuvintelor

📍Metoda ABEL

📍Cutiile Elkonin

Pentru fiecare dintre ele veți găsi înregistrări video, explicații dar și demonstrații pe care colegele noastre le-au înregistrat lucrând cu copii dintr-o școală rurală, din județul Cluj.

Cursul „𝐓𝐨𝐭̗𝐢 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐢 𝐜𝐢𝐭𝐞𝐬𝐜” este realizat de Fundația Noi Orizonturi în cadrul programului Școli cu scLipici, susținut de PEPCO Romania.

CLICK AICI pentru înscriere la curs

Teach for Romania caută și pregătește oameni valoroși, cu sau fără experiență anterioară de predare, pentru a deveni profesori în învățământul de stat, pentru copiii din medii vulnerabile. Programul a debutat în anul 2014 ca urmare a acordului de parteneriat încheiat între Ministerul Educației Naționale și Asociația Teach for Romania, iar în prezent este în vigoare Acordul cu nr. 1280/ 10.09.2018.

Teach for Romania se adresează atât celor care au experiență în învățământ – profesori motivați care predau în medii vulnerabile – și care simt nevoia de susținere pentru a face mai mult pentru elevii lor, cât și celor fără niciun fel de experiență la catedră, dar care sunt gata să se implice în educație acolo unde este cea mai mare nevoie de oameni buni – la catedră.

Teach for Romania își susține participanții printr-un program consistent de dezvoltare a competențelor de leadership necesare unei intervenții cu impact măsurabil pe 3 dimensiuni critice: abandon școlar, extinderea capacității de a învăța, cu focus pe alfabetizare de bază și funcțională, dezvoltarea abilităților socio-emoționale care susțin învățarea și leadershipul elevilor. Formarea oferită pe parcursul celor 2 ani presupune: sesiuni de training, mentorat individual și de grup, grupuri de studiu/inițiativă, sprijin emoțional și coaching pentru performanță.

De 20 ani împreună, pentru tineri și comunitate
– tineri: IMPACTGreenIMPACTEdulabtabăra VIAȚA 
– comunitatea școlară: Școli Comunitare, Scoli cu scLipiciVIATA la țară

Despre autor

avatar

Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, care dezvoltă abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societăţii. Fundaţia Noi Orizonturi îşi doreşte o lume în care toţi tinerii se implică pentru binele comun al tuturor şi simt că pot face o diferenţă în societate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.