Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

UPDATE Cum pot școlile cu risc de abandon să acceseze granturi de până la 200.000 de euro. Webinar despre PNRR, organizat de World Vision România și Ministerul Educației

0

UPDATE: Puteţi vedea webinarul „PNRR, pe înţelesul tuturor. Partea I:  abandonul şcolar“ aici:

https://www.facebook.com/WorldVisionRomania/videos/693078115408374

https://youtu.be/NAsKd70Uas4

Răspund la întrebările participanţilor:

Maria Manea (secretar de stat al Ministerului Educației)

Simona Tănase (director monitorizare și evaluare, DG România Educată)

Radu Szekely (consilier al ministrului Educației)

Mihaela Nabăr (director executiv World Vision România)

În cadrul evenimentului se discută despre pașii pe care trebuie să-i urmeze o școală pentru a primi finanțare de până la 200.000 de euro pentru a reduce abandonul școlar din comunitatea sa, cât și despre cum trebuie completate declaraţiile de intenţie pentru participarea la program și care sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplinească o unitate de învățământ pentru a beneficia de acești bani.

World Vision România în parteneriat cu Ministerul Educației organizează miercuri, în intervalul 09.00-10.30, webinarul online PNRR, pe înţelesul tuturor. Partea I: abandonul şcolar“ pentru a veni în sprijinul școlilor cu risc mediu sau crescut de de abandon școlar. Webinar va fi organizat în contextul în care termenul de înscriere pentru școli în vederea accesării de granturi din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) destinate combaterii abandonului școlar, prin „Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar“, s-a prelungit până în data de 21 ianuarie (vinerea aceasta).

În cadrul evenimentului se va discuta despre pașii pe care trebuie să-i urmeze o școală pentru a primi finanțare de până la 200.000 de euro pentru a reduce abandonul școlar din comunitatea sa, cât și despre cum trebuie completate declaraţiile de intenţie pentru participarea la program și care sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplinească o unitate de învățământ pentru a beneficia de acești bani.

Vor răspunde la întrebările participanților:

Maria Manea (secretar de stat al Ministerului Educației)

Simona Tănase (director monitorizare și evaluare, DG România Educată)

Radu Szekely (consilier al ministrului Educației)

Mihaela Nabăr (director executiv World Vision România)

Pentru a vă înscrie la discuție, puteţi completa formularul de aici:

https://forms.office.com/r/c2c5vGaukz.

Evenimentul va fi transmis și LIVE pe pagina de Facebook World Vision România. Pagina evenimentului: https://fb.me/e/1wrbuOqgi.

Toate întrebările participanţilor pot fi adresate exclusiv prin intermediul chatului (în timpul evenimentul) sau după eveniment pe această adresă de email: asistenta@worldvision.ro.

Fiecare grant va avea o valoare de maximum 200.000 euro și va fi implementat pe o durată de 3 ani. Pentru participarea la Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, toate unitățile de învățământ vor completa Declarația de intenție (atât cele din lista publicată, cât și cele care nu se află pe listă, dar fac dovada îndeplinirii criteriilor de vulnerabilitate. Declarațiile de intenție pot fi încărcate utilizând acest link de înscriere.

Ne-am decis să organizăm acest webinar pentru că multe școli vulnerabile au venit către noi cu numeroase întrebări referitoare la cum trebuie completată declarația de intenție pentru a participa la Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar. Acest program trebuie să răspundă nevoilor școlilor cele mai dezavantajate, dar, din păcate, tocmai acestea au cele mai multe dificultăți în scrierea intențiilor de aplicare. World Vision România vine în sprijinul școlilor vulnerabile, pentru că acolo găsim cei mai mulți copii în risc de abandon școlar. Acești copii nu vor beneficia de sprijinul necesar, inclusiv de granturile din PNRR, dacă autoritățile responsabile nu vor asigura pentru școli un proces de înscriere cât mai echitabil şi dacă nu vom investi în pregătirea şi instruirea managementului şcolar şi al cadrelor didactice să înţeleagă responsabilitatea pe care trebuie să şi-o asume“, a declarat Mihaela Nabăr, directorul executiv World Vision România.

Prin „Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar“ se dorește acordarea de granturi, în două runde, pentru 2.500 de școli cu risc mediu și crescut de abandon școlar. Acestea au fost identificate dintr-un total de 3.235 de unități de învățământ de stat, de nivel gimnazial, cu risc de abandon școlar, prin proiectul „Dezvoltarea unui sistem integrat de prevenire, intervenție și compensare pentru a crește participarea școlară”.


Despre World Vision România

World Vision România este o organizație care desfășoară programe de educaţie, intervenție umanitară de urgență, dezvoltare și advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. Fundația lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. În 30 de ani de prezență în România, am ajutat peste 500.000 de copii și adulți, în aproape 500 de comunități din 18 județe.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.