Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Ziua Internațională a Asistenților Medicali”, la Centrul „Sfântul Nectarie” din capitală

0

De “Ziua Internațională a Asistenților Medicali”, sărbătorită în fiecare în la data de 12 mai, pacienții și personalul Centrului de Îngrijiri Paliative “Sfântul Nectarie” din București au fost vizitați de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale. Aceștia au oferit personalului medical  și pacienților flori, iconițe, cruciulițe și alte daruri.

DĂNUȚ PRUNĂ, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale a menționat: “Ziua Internațională a Asistenților Medicali, este o oportunitate de conștientizare a importanței implicării noastre în sprijinirea personalului din sistemul medical, dar și a pacienților. Am ținut să  fim prezenți, aici, la Centrul de Îngrijiri Paliative «Sfântul Nectarie», să îi încurajăm pe cei de aici, să vorbim cu ei, să le transmitem acestora, că nu sunt singuri, și că îi susținem în misiunea pe care o au, deloc ușoară, aceea de a îngriji persoane greu încercate de această boală nemiloasă, cancerul. De fiecare dată întâlnesc durere, deoarece nici o persoană care este bolnavă, nu este bucuroasă. Este multă durere, este multă tristețe, iar acești asistenți medicali sunt adevărații îngeri păzitori pentru toți cei internați aici. M-a impresionat cel mai mult astăzi faptul că pacienții de aici, își leagă și ultima fărâmă, ultima picătură din viață de Biserică și de mântuire.”

ADRIANA CĂRUNTU, directorul Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” a menționat: “Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au venit astăzi la centrul „Sfântul Nectarie” pentru a sărbătorii «Ziua Internațională a Asistenților Medicali» și au ținut să-i bucure pe cei care își dedică activitatea în cadrul acestui centru, să le ofere daruri, să îi încurajeze în activitatea grea pe care o desfășoară de-a lungul a 16 ani de activitate, 4500 de pacienți îngrijiți, 15.000  de rude ale pacienților care au primit consiliere spirituală, consiliere psihologică, informații și sprijinul asistenților medicali care au fost aici în centru. De asemenea, atât personalul medical  cât și pacienții au primit flori, iconițe, cruciulițe și multe daruri. S-au bucurat foarte mult, mai ales pentru că s-au simțit prețuiți.”

Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” furnizează servicii pentru pacienţii adulţi cu afecţiuni oncologice în stadiu terminal, necesare creşterii calității vieții lor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.