Noaptea Muzeelor la Palatul Cesianu-Racoviță. Doar pentru o zi revine recordul pieței românești de artă

0

În premieră, în Noaptea Muzeelor, recordul pieței românești de artă – „Țărăncuță cu basma albă”, semnată de Nicolae Grigorescu, revine în fața pasionaților de artă, la Palatul Cesianu-Racoviță. Iubitorii de artă vor avea ocazia să admire în „Camera Colecționarului” cea mai valoroasă operă de artă din România, care revine după 4 ani în fața publicului doar pentru o zi. Capodopera „Țărăncuță cu basma albă” a fost adjudecată în toamna anului 2018 pentru 340.000 de euro în cadrul evenimentului „Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești și reprezintă cea mai scumpă operă de artă care s-a vândut vreodată în România.

Apariția este o ocazie rară, prilejuită de Noaptea Muzeelor și Ziua Națională Nicolae Grigorescu, care este marcată pe 15 mai, ziua de naștere a pictorului național. În acest an se împlinesc 184 de ani de la nașterea lui Nicolae Grigorescu, considerat  fondatorul picturii române moderne şi un simbol naţional pentru modul în care a adus în prim-plan valori ale spiritualităţii româneşti.

Totodată, cei care vor păși pragul Palatului Cesianu-Racoviță vor avea ocazia să viziteze și inedita expoziție de fotografie „Portret de Superheroy” dedicată strângerii de fonduri pentru copiii din Ucraina care s-au refugiat în România. Astfel, 33 de portrete ale unora dintre copiii ucraineni, care și-au găsit casă în țara noastră în ultimele două luni, spun povestea dinainte și din timpul războiului.

Expoziția face parte din campania de strângere de fonduri pentru Centrul Comunitar preșcolar dedicat copiilor ucraineni „Superheroyi de Ucraina”, inițiat de Asociația Plan B. În acest fel, vizitatorii expoziției de la Palatul Cesianu-Racoviță vor avea ocazia să admire portretele copiilor și să contribuie la cauza caritabilă, donând direct în expoziție prin accesarea unui QR Code.

Programul celei de-a XVIII-a ediție a Nopții Muzeelor, la Palatul Cesianu-Racoviță, de pe str. C.A. Rosetti, nr. 5, este: sâmbătă, 14 mai, ora 19:00 – duminică, 15 mai, ora 02:00.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.