Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Trei zile până la Crăciun”, filmul lui Radu Gabrea vine în București

0

TREI ZILE PÂNĂ LA CRĂCIUN, DE RADU GABREA, DIN 14 DECEMBRIE, ÎN CINEMATOGRAFE

ÎN DATA DE 14 DECEMBRIE 2012, LA CINEMA STUDIO DIN BUCUREȘTI, va avea loc premiera națională a celui mai recent film în regia domnului Radu Gabrea, docu-drama TREI ZILE PÂNĂ LA CRĂCIUN, o cronică detaliată, bazată pe mărturii, documente, reconstituiri şi imagini de arhivă, a ultimelor trei zile ale cuplului Elena şi Nicolae Ceauşescu înainte de executarea lor în ziua de Crăciun a anului 1989: în ultima sa noapte ca stăpân absolut al ţării, Nicolae Ceauşescu rămâne în sediul Partidului Comunist, pentru a coordona represiunea. Nu doarme mai mult de trei ore. Dimineaţa, pe 22 decembrie, de teamă să nu fie linşat de mulţimea care forţează intrarea în clădire, Ceauşescu acceptă să fie evacuat cu elicopterul. Odată ridicat în aer, devine însă prizonier al celui pe care tocmai îl numise la comanda Armatei, generalul Stănculescu… Fuga în necunoscut se termină pe 25 Decembrie la orele 14, într-o cazarmă din Târgoviște.

Cele două roluri principale sunt interpretate de Constantin Cojocaru și Victoria Cociaș (totodată și producătoarea filmului). Alături de ei, din distribuție mai fac parte Costel Caşcaval, Mircea Rusu, Ion Grosu și Daniel Popa. Scenariul îi aparține lui Grigore Cartianu, imaginea e semnată de Alexandru Macarie și George Dăscălescu iar montajul a fost realizat de Melania Oproiu.

Până acum, filmul a fost prezentat, în avanpremieră în România, în cadrul secțiunii Zilele Filmului Românesc a celei de-a 11-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania – unde cei doi protagoniști, Victora Cociaș și Constantin Cojocaru, au primit, ex-aequo, o mențiune specială pentru interpretare, și în cadrul celei de-a doua ediții a MECEFF – Mediaș Central European Film Festival.

TREI ZILE PÂNĂ LA CRĂCIUN este o producție TOTAL TV realizată în parteneriat cu Atlantis Studio și UJ Budapest Film Studio, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.