Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Târgul de Job-uri IT&C 2016 – Inovație, Tehnologie, Carieră

0

3-4 Martie 2016, în holul EC al Facultății de Automatică și Calculatoare, va avea loc cea de-a patra ediție a Târgului de Joburi IT&C, organizat de LSAC, una dintre cele mai lucrative organizații non-profit ce au ca scop principal reprezentarea drepturilor şi intereselor studenţilor.

Poster Evenimentul își propune să ofere o paletă cât mai diversificată de job-uri și stagii de practică, atât pentru studenții încă în formare, cât și pentru proaspeții absolvenți. Aceste oferte vin din partea unor companii de top din acest domeniu, dornice să investească în spirite tinere și inovatoare.

De la tururi virtuale ale sediilor realizate cu ajutorul unor ochelari speciali, ce implică sarcini de rezolvat pe traseu, până la corectarea pe loc a codurilor de programare prezente la stand, probele la care au fost supuși aspiranții la pozițiile oferite de aceste firme au avut în anii precedenți câte ceva pentru fiecare. Astfel, tinerii pot fi recrutați direct de pe băncile facultății pentru a deveni ucenicii sau, într-o zi, chiar egalii idolilor lor.

Anul trecut, la târgul din cadrul Universității Politehnica, aproape 30 de companii s-au întrecut pentru a atrage atenția studenților. Unele dintre acestea au venit chiar cu oferte de muncă în străinătate. „Când aducem oameni la Londra, ei trăiesc la Londra, salariile sunt la fel, nu plătim oamenii diferit pentru că vin din locuri diferite. În București, în România în general și la Politehnică în special sunt oameni foarte talentați”, a remarcat Felipe Bulat, reprezentant Bloomberg.

În România, facultățile produc anual 4 mii de specialiști în calculatoare și programare, iar cererea de pe piață este de 15 mii de locuri de muncă. Este un domeniu ce se află în continuă creștere, proces la care Liga Studenților din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare contribuie activ prin intermediul acestui târg.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.