Muzica nemuritorului Puccini răsună la Ateneul Român

0

Seria concertelor educative „Muzica pe Înţelesul Tuturor“ continuă sâmbătă, 15 iunie, de la ora 11, cu un concert dedicat centenarului Puccini (1858-1924). Ultimul mare compozitor italian de operă, continuatorul lui Verdi şi răsfăţatul publicului, situat la vârful popularităţii încă din timpul vieţii sale şi până astăzi, Puccini rămâne mereu actual, datorită melodiilor cuceritoare, a stilului ideal echilibrat între romantic şi modern şi a realismului pronunţat, care conferă fiecărui personaj un caracter veridic.

Programul cuprinde arii şi duete din opere celebre semnate de Puccini (Boema, Madama Butterfly, Turandot ş.a.), dar şi câteva selecţiuni din creaţia contemporanilor săi Mascagni şi Leoncavallo, în interpretarea artiştilor lirici, membri ai Corului Filarmonicii George Enescu. Comentariul îi aparţine lui Mihai Cojocaru, realizatorul acestui proiect educativ de la Ateneul Român.

ELENA RĂDUŢ-SELIŞTE, LAVINIA MAMOT, MĂDĂLINA STAN, IRINA IONESCU
LAURA CHERA, ALEXANDRINA STAN, MIHAI URZICANA

Program

Giacomo Puccini:
„In quelle trine morbide” din Manon Lescaut
„Senza mamma, o bimbo, tu sei morto” din Suor Angelica
„O mio babbino caro” din Gianni Schicchi
„Un bel dì, vedremo” din Madama Butterfly
„Tu che di gel sei cinta” din Turandot
„Quando m’en vo” din Boema
„Chi il bel sogno di Doretta” din La Rondine
„Nessun dorma” din Turandot
„Que gelida manina” din Boema
Ruggiero Leoncavallo
„Stridono lassù” din Paiaţe
Pietro Mascagni
„Voi lo sapete o mamma” din Cavalleria Rusticana
Ave Maria

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.