Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

MNAR lansează noi trasee educative pentru familii

0

Muzeul Național de Artă al României continuă activitățile din programul „Învățăm ARTfel” cu o serie de trasee educative online. Scopul principal este de a oferi vizitatorilor o activitate interactivă în cadrul galeriilor din muzeu.

Traseele ARTfel, disponibile pe site-ul instituției, www.mnar.arts.ro, la secțiunea „învață – trasee”, sunt realizate sub forma unui document ce poate fi descărcat gratuit pe telefonul mobil sau tipărit înainte de vizita la muzeu. Vizitatorii au ocazia de a redescoperi muzeul și de a afla informații interesante despre tema propusă, dar și despre lucrările incluse în traseu. De asemenea, copiii se vor bucura și de activitățile special gândite pentru ei: desenat, joc de roluri, vânătoare de indicii și alte surprize.

În fiecare zi de sâmbătă, un nou traseu va fi adăgat pe site și pe pagina de Facebook a MNAR. Primul traseu, intitulat „Zei și eroi”, este disponibil online și conține patru opriri la lucrări cu teme mitologice din Galeria de Artă Europeană. În săptămânile următoare, alte galerii și alte teme le vor oferi celor dornici un nou prilej să revină la muzeu și să îl redescopere dintr-o nouă perspectivă ARTfel.

Educația muzeală este o componentă importantă a activității Muzeului Național de Artă al României. Programele educative și vizitele ghidate clasice pe care le organizăm, în mod normal, presupun un număr mai mare de participanți. Ne-am adaptat contextului actual, am introdus ca noutate trasee tematice, menite să suplinească măcar parțial aceste activități și să le ofere vizitatorilor, independent, timp de calitate în familie. Muzeul este viu, este al comunității și merită să fie redescoperit” spune Cristina VERONA TOBI, Manager interimar MNAR.

Pe perioada vacanțelor școlare, copiii au acces gratuit la MNAR, iar prețul unui bilet pentru adulți este de 15 lei pentru vizitarea unei galerii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.