La revedere, School of Rock! Musicalul „School of Rock” se mai joacă doar în acest weekend în stagiunea curentă de la OCC

0

Celebrul musical „School of Rock” va putea fi vizionat pentru ultima oară în stagiunea curentă în zilele de 23, 24 și 25 iulie, în Sala Mare a instituției din Calea Giulești nr. 16. Biletele se pot achiziționa prin intermediul platformei bilete.ro.

Cu acest spectacol în regia lui Emil Pantelimon, instituţia de pe Calea Giuleşti demonstrează că a ajuns la o maturitate a actului artistic de la care nu mai are voie să se abată. Timp de trei ore, atât celor mici cât şi celor mari, le sunt livrate lecţii de viaţă, lacrimi, bucurie dar şi muzică bună, asta pentru că School of Rock nu este doar o poveste despre nişte simpli copii care la iniţiativa unui profesor se apucă să studieze muzică rock. Este despre curajul de a face faţă situaţilor dificile atât ca adult cât şi copil, despre felul în care un om ce se crede ratat şi este marginalizat de societate reuşeşte ceea ce alţi dascăli cu experienţă nu reuşesc: să elimine normele pedagogice şi să fructifice talentul înnăscut al copiilor. Iar rockul este lecţia cea mai bună prin care aceste lucruri se întâmplă” (Andrei Bulboacă, Liternet)

Premieră în aer liber la Opera Comică pentru Copii

În acest weekend, la Opera Comică pentru Copii are loc premiera spectacolului „Cei trei purceluși”, în regia Ioanei Ernea, care semnează și textul pentru adaptarea celebrului basm scris de James Orchard Halliwell-Phillipps. Cu toţii ştim povestea celor trei purceluși care îşi construiesc case, dar e mult mai amuzant să îi vedem la treabă, să îi punem piedică lupului sau să-l ajutăm să sufle peste casele purcelușilor. Pe 24 și 25 iulie micii spectatori au ocazia să vadă cum graba şi lenea strică treaba şi să înțeleagă că cine vrea să facă un lucru bun şi durabil, trebuie să își pună mintea la contribuţie şi să se apuce de muncă. Spectacolul are loc în aer liber, de la ora 10:00, pe scena de la Căsuța din Copac, în Grădina OCC, iar biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

Filme și atracții în Grădina OCC

Pe lângă spectacolele din stagiune, în această vară, Opera Comică pentru Copii așteaptă publicul și la filmele de seară. Astfel, programul proiecțiilor include următoarele titluri: „Uriașul de Fier” (24 iulie, ora 21, în aer liber, în funcție de condițiile meteo) și „Omul Păianjen” (25 iulie, ora 21, în aer liber, în funcție de condițiile meteo).

Grădina OCC, amenajată la sediul instituției, este deschisă cu activități în aer liber, în fiecare vineri (orele 16–21), sâmbătă și duminică (orele 10–21). Atracțiile de care se pot bucura copiii sunt Aventura Parc, Grădina cu Fluturi Vii, Carnivorium, Oxigenium, Circuitul de mașinuțe, Expressul OCC, Labirintul, Tirul cu arcul, Copacul păsărilor și Râul cu bărcuțe, plus Piscina cu bile din Sala UnderGrant. De asemenea, în Grădina OCC se desfășoară ateliere originale de creație, iar Magazinul OCC este deschis atât la sediu, cât și online, pe site-ul magazinulocc.ro.

Baletul „Fetița cu Chibrituri” revine în Sala Mare de la OCC

Sfârșitul lunii iulie ne prilejuiește reîntâlnirea cu unul dintre cele mai sensibile spectacole din repertoriul Operei Comice pentru Copii, baletul „Fetița cu Chibrituri”. Înduioșătoarea poveste a Fetiței cu Chibrituri are final fericit, în viziunea regizorului și coregrafului baletului, Corina Dumitrescu, care a preschimbat destinul tragic al protagonistei într-unul care îndeamnă la visare și optimism. Publicul se poate bucura din nou de acest spectacol de balet contemporan în zilele de 31 iulie, 1, 7 și 8 august, iar biletele sunt deja disponibile în rețeaua bilete.ro.

Opera Comică pentru Copii, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, a primit anul acesta Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta spectacolului” din partea Președintelui Klaus Iohannis.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.