Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

JYSK va dota cu mobilier casele MagicROOFS ale Asociației MagicCAMP

0

JYSK România continuă să sprijine cauzele sociale derulate în beneficiul copiilor care au nevoie de ajutor. Retailerul scandinav și Asociația MagicCAMP au semnat un contract pe trei ani prin care JYSK va dota cu mobilier casele MagicROOFS, noul proiect lansat de MagicCAMP.

Prin MagicROOFS, Asociația MagicCAMP își propune să ofere un mediu decent în care să locuiască, alături de familiile lor, copiii cu afecțiuni grave. Astfel, asociația va construi de la zero locuințe pentru familiile în care există copii cu afecțiuni oncologice care în acest moment trăiesc în condiții foarte grele. Ideea proiectului s-a născut după ce voluntarii MagicCAMP au vizitat familiile copiilor care beneficiază de sprijinul asociației și au descoperit în teren că unele familii trăiesc în condiții foarte grele, care fac dificilă recuperarea copiilor bolnavi.

Lucrurile bune se întâmplă atunci când oamenii buni se adună. Ne bucurăm să avem în JYSK acel prieten de care familiile greu încercate au nevoie de ajutor în cel mai greu moment al vieții lor. Mulțumim JYSK„, a spus Melania Medelanu.

În baza colaborării cu Asociația MagicCAMP, JYSK România va dota, timp de trei ani, cu mobilier și accesorii în valoare totală de 500.000 de lei, casele MagicROOFS.

Poveștile copiilor cu afecțiuni oncologice și ale familiilor lor sunt emoționante. Am urmărit activitatea MagicCAMP din ultimii ani și am fost profund impresionați de puterea lor de a găsi soluții pentru ca acești copii, părinții, frații și surorile lor să treacă mai ușor prin perioada post-diagnostic. Este uimitor câtă energie au toți cei din asociație și toți voluntarii care reușesc să le dea copiilor speranță pe toate planurile. Ne-am alăturat cu bucurie inițiativei MagicCAMP de a face mai bună viața acestor copii greu încercați și așteptăm cu nerăbdare să vedem primele case MagicROOFS construite”, a declarat Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria.

Despre MagicCAMP

Începând cu anul 2014, Asociația MagicCAMP și-a propus să îi bucure, prin joacă, pe copiii cu afecțiuni grave. Alături de medici oncologi, pediatri, psihologi specializați, MagicCAMP organizează tabere pentru copii cu afecțiuni oncologice, pentru copii care au suferit arsuri grave sau pentru copii care au pierdut pe cineva drag. Dacă în primul an, în tabăra MagicCAMP au participat 32 de copii, în 2018 numărul beneficiarilor a ajuns la 270.

De-a lungul timpului, MagicCAMP și-a extins sprijinul pentru copiii cu afecțiuni oncologice și pentru familiile lor. Prin MagicHOME, asociația oferă familiilor cu copii diagnosticați cu cancer sau alte afecţiuni grave locuri de dormit și toate facilitățile necesare unei case, inclusiv servicii de suport non-clinic şi suport psihologic. Prin MagicBOX asociația trimite lunar către familiile beneficiare un colet cu alimente de bază și alte produse necesare pentru ameliorarea situației materiale a familiei, pe toată perioada în care copilul urmează tratamentul. Prin MagicCALL, pacienții diagnosticați cu cancer pot primi consiliere în toate etapele luptei lor împotriva bolii. Iar prin MagicTICKET, asociația oferă timp de calitate și o evadare copiilor cu diagnostic oncologic și familiilor lor.

Cel mai bou proiect al Asociației MagicCAMP, lansat la începutul lunii decembrie, este MagicROOFS.

Despre JYSK

JYSK este unul dintre cei mai importanți retaileri de mobilă și decorațiuni interioare din Europa. Primul magazin JYSK a fost deschis în Danemarca în anul 1979. În prezent, JYSK desfășoară operațiuni în 52 de țări, are peste 23.000 de angajați și peste 2700 de magazine. JYSK a intrat pe piața din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea. Rețeaua numără în prezent 81 de magazine în România.

În România, JYSK susține mai multe cauze sociale, prin intermediul organizațiilor nonguvernamentale, a fundațiilor și asociațiilor partenere precum Hope and Homes for Children România, Plantăm fapte bune în România, UNICEF, Comitetul Național Paralimpic Român, Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinţ și Asociația Anais.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.