Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Întâlnire cu campionii noștri / 17 decembrie

0

Fundația Olimpică Română organizează, pe 17 decembrie, începând cu ora 11:00, la Clubul Cortina din comuna Corbeanca, tradiționala întâlnire cu campioni – foști sportivi, antrenori și tehnicieni din sport – aflați la vârsta senectuții. Este un moment emoționant, atât pentru invitați, care au cunoscut bucuria notorietății, dar și uitarea, cât și pentru organizatori. Întâlnirea le oferă tuturor șansa de a se revedea și de a rememora anii de glorie din sport. 

Campionii nostri

Evenimentul, aflat la cea de-a 12-a ediție, se desfășoară, ca în fiecare an, cu sprijinul Valeriei van Groningen, vicepreședintele Fundației Olimpice Române, care a inițiat și dezvoltat acest proiect împreună cu Ivana Iancu, senior PR. Este un proiect de voluntariat care a adus bucurie multor sportivi și, care atrage atenția asupra faptului că valorile sportului românesc trebuie prețuite și respectate chiar și atunci când vârsta nu le mai permite să rămână active.

”Acesta este proiectul meu de suflet la Fundația Olimpică Română și sunt foarte fericită că reușim să-l facem de 12 ani, fără întrerupere. Invitații sunt oameni deosebiți pentru care am o mare admirație. Vârsta înaintată nu trebuie să fie un impediment pentru a le oferi acestora șansa de a se revedea și de a rememora momentele frumoase pe care le-au trăit împreună”, a declarat Valeria van Groningen.

De-a lungul timpului, proiectul a beneficiat de sprijinul permanent al unor mari campioane, fostele canotoare: Veronica Cochela, Doina Ignat și Viorica Susanu.

Fostul canoist Leon Rotman, primul dublu campion olimpic al României, Geta Pitică, campioană mondială la tenis de masă, proba de dublu, Viorica Udrescu Rohan, Victor Mociani, Doina Bălașa, Popa Dumitru, Maria Vicol, Ștefan Birtalan, Silviu Dumitrescu și Nicolae Nedeff sunt doar o parte dintre foștii sportivi care vor participa la eveniment.

”În fiecare an, atât de Crăciun, cât și cu ocazia sărbătorilor pascale, încercăm să dăruim iubire și câteva surprize frumoase fostelor glorii ale sportului românesc”, a declarat Andreea Răducan, Președintele Fundației Olimpice Române.

Evenimentul face parte dintr-un program mai amplu al fundației, care se numește ”Împreună pentru sportivii României”. Acesta a fost relansat recent și urmărește sprijinirea unui număr cât mai mare de cazuri sociale din rândul sportivilor. Primii 10 beneficiari au fost deja selectați și vor primi timp de un an, o pensie socială lunară în valoare de 300 de lei, bani ce vor fi folosiți pentru procurarea de medicamente și alte obiecte medicale de uz frecvent.

Evenimentul dedicat campionilor este posibil datorită partenerilor care au sprijinit mereu această inițiativă: Anca Mitu, Manager General Club Cortina și Privileg Catering, Mega Image, Adina Gheorghe, Manager Marketing&PR Burda Romania și Ursus Breweries.
***
Fundația Olimpică Română este o organizație non-profit, apolitică și non-guvernamentală, care susține dezvoltarea tinerilor sportivi, promovează sportul și principiile unei vieți sănătoase și oferă sprijin sportivilor români aflați în situații deosebite de viață.  Spiritul și valorile olimpice reprezintă fundamentul Fundației Olimpice Române. Principalele valori care ghidează fundația, atât în proiectele desfășurate, cât și prin partenerii cu care colaborează sunt respectul, excelența și prietenia.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.