Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Începe “NATO Youth Academy”, un program unic de pregătire în domeniul securității transatlantice, dedicat generației millennials

0

Asociația Escu, în parteneriat cu Divizia de Diplomație Publică a NATO (Bruxelles), îi provoacă pe tinerii români să se “înroleze” într-un program de mentorat în domeniul studiilor de Securitate internațională, prezentat în premieră în România –  NATO Youth Academy. Proiectul face parte din campania globală #WeAreNATO și este organizat în contextul aniversării celor 70 ani de la înființarea Alianței Nord-Atlantice și, totodată, a celor 15 ani de la aderarea țării noastre la structurile aliate.

 

NATO Youth Academy îi invită pe tinerii profesioniști, selectați în urma unui apel public național, să participe într-un program intensiv de pregătire în domeniul relațiilor internaționale, diplomației publice și studiilor de securitate, care să le faciliteze o mai bună înțelegere a provocărilor de securitate actuale, contribuind, de asemenea, la dezvoltarea abilităților personale, necesare pentru a răspunde exigențelor unor viitoare cariere într-un mediu internațional dinamic. Participanții vor avea șansa să interacționeze direct cu personalități de renume din zona academică, militară, diplomatică și politică, fără de care reușitele României în cadrul NATO poate nu ar fi fost aceleași.

 

Programul este structurat pe 5 zile, în perioada 21-25 octombrie 2019, și include o serie întreagă de activități, de la CONFERINȚE care îi vor aduce laolaltă pe cei mai apreciați practicieni din domeniu (dl. Mircea Geoană, Secretat General Adjunct al NATO, prin intervenție video de la Bruxelles, Dl. Andrei Țârneaexpert în relații internaționale și politici publice,  Dl. Hari Bucur-MarcuExpert Internațional în Materia Apărării NaționaleDl. Claudiu Degeratu – Fost șef al Secției de Apărare al Reprezentanței Permanente a României la NATO) și Dl. General de Brigadă (r) Mircea MîndrescuCoordonator al Board-ului Academic Executiv al Colegiul European de Securitate și ApărareTRAININGURI ȘI PRELEGERI (Dl. Iulian Chifufost Consilier Prezidențial și Analist de politică externă, în prezent Director al Centrului pentru Prevenirea Conflictelor și Early Warning, Dl. Șerban Cioculescu – Lector la Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară, etc.), ATELIERE despre fake-news, fenomen perceput ca amenințare la adresa securității colective (Dl. Robert LupițuRedactor Șef CaleaEuropeana.eu), CAMPANII DE PR: #WeAreNATO (Dl. Locotenent Colonel Constantin Bălan –Coordonatorul Biroului de Presă al MApN), DEZBATERI despre modul în care Alianța a supraviețuit Războiului Rece (Dl. Răzvan MunteanuDirector general al Global News Intelligence) etc. și VIZIONĂRI DE FILME DOCUMENTARE.

Totodată, organizatorii vor facilita interacțiunea participanților cu câțiva dintre ambasadorii statelor aliate NATO, prin intermediul unor mese rotunde în care aceștia vor fi invitați să facă schimb de bune practici cu privire la experiența țărilor lor în teatrele de operațiuni ale NATO, participanții sunt din partea Ambasadei Spaniei – E.S. dl. Manuel Larrotcha Parada – Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Spaniei în România și Republica Moldova și din partea Ambasadei Poloniei – dl. col. Jerzy JankowskiAtașat diplomatic pe problematici de securitate în cadrul Ambasadei Poloniei la București.

 

Un alt punct major de atracție al proiectul îl reprezintă vizită de studiu la Baza 90 Transport Aerian organizată de Statul Major al Forțelor Aeriene Române, unde participanții în cadrul acestui program vor cunoaște o parte dintre piloții români care au luat parte în cadrul operațiunilor NATO la nivel internațional, de la care vor putea afla mai multe despre rolul jucat de România în asigurarea securității collective, fiindu-le facilitat și un tur informativ al Bazei 90.

 

Proiectul este totodată găzduit de AWE. Adaptive Work Environment și susținut de Statul Major al Forțelor Aeriene Române și Patiseria Tineretului.

***

Despre Asociația ESCU

www.asociatiaescu.ro

Asociaţia ESCU înseamnă Educaţie, Societate, Cultură, Umanitate. Suntem o organizaţie nonguvernamentală tânără, independentă, apolitică, non-profit, înființată în anul 2005, cu obiectivul principal de a îmbunătăţi nivelul cultural şi educaţional al publicului din ţară. Principala noastră direcţie de activitate este dezvoltarea ofertei culturale din spaţiul public românesc prin proiecte inovatoare care au ca misiune susținerea practicilor culturale la nivel național și multidisciplinar. Asociația noastră operează la intersecția dintre creativitate, artă și antreprenoriat cultural, organizând evenimente, programe educaționale, cercetare experimentală și suport pentru producția proiectelor artistice, precum și programe de mentorat în diplomație și relații internaționale.

Proiectele noastre de referință, axate pe domenii precum diplomația culturală și publică, relații internaționale, publicitate și branding, sunt World Experience Festival, NATO Youth Academy, Diplomatic Backstage Program și Made in RO: muzeu temporar de publicitate și branduri românești, ediția a doua a Made in RO:100 ani de branding românesc.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.