Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ghidul de pregătire „Cum poți supraviețui unui cutremur?”

0

Astăzi, 23 iunie, de la ora 12.00, ARCEN a lansat la ARCUB Gabroveni, Ghidul de pregătire Cum poți supraviețui unui cutremur?, dezvoltat împreună cu Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic, în cadrul proiectului Antiseismic District.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților locale și naționale – Instituția Prefectului Municipiului București, Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Primăria Municipiului București, Primăriile de Sector, parteneri și ONG-uri.

Ghidul de pregătire Cum poți supraviețui unui cutremur? este un instrument complex care propune o serie de soluții concrete de pregătire înainte, în timpul și după un cutremur major: planul cu familia și cei apropiați, trusa de supraviețuire pentru cutremur, măsuri de protecție în interiorul locuinței, cum acționăm în primele secunde de cutremur, ce măsuri de siguranță trebuie să luăm imediat după producerea unui seism, efecte posibile în mediul urban, rolul autorităților și mesaja de avertizare.

Acesta conține harta centrului Bucureștiului cu imobilele încadrate în clasele I și II de risc seismic, imobilele încadrate în categoriile de urgență U1, U2 și U3, arterele care ar putea fi blocate în urma unui cutremur major, propuneri de puncte de întâlnire după cutremur, precum și puncte medicale.

Cum poți supraviețui unui cutremur? reprezintă rezultatul documentării și interacțiunii pe care echipa Antiseismic District le-a dus în ultimii 2 ani în comunități care locuiesc în zone vulnerabile la seism, dar și a dialogului cu autoritățile locale și autoritățile naționale care gestionează situațiile de urgență.

Ghidul de pregătire pentru cutremur este tipărit în 20.000 exemplare, iar în perioada următoare acest tiraj urmează să fie distribuit locuitorilor din București, și va putea fi găsit în mai multe puncte din oraș.

Antiseismic District este un proiect ARCEN, dezvoltat în parteneriat cu Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic, de informare, educare și pregătire în caz de cutremur, care propune un set de acțiuni individuale, practice și responsabile pentru reducerea riscurilor în cazul unui cutremur major.

Proiectul este susținut prin Fondul Bucureștiul Pregătit, gestionat de Fundația Comunitară București și finanțat de ING Romania, IKEA România, Lidl Romania, Enel România și Endava.

Sponsori: PAID RomaniaFundația AlexandrionMEGA IMAGE, Medlife, Sun Plaza.

Parteneri: Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic, OMA VISION.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.