FOTO: Semnează pentru Calea Victoriei pietonală permanentă!

0

Fă un exercițiu și uită-te pe fereastră. Ce vezi? Trafic auto, mașini parcate ilegal pe carosabil, pe trotuar, pe spațiul verde sau abandonate în spațiul public.

A venit vremea să decidem dacă dorim să ne continuăm viața în trafic și poluare sau dacă punem piciorul în prag și alegem o direcție total diferită, aceea de a prioritiza oamenii.

Semnează pentru Calea Victoriei pietonală permanentă!

Sursa: aici.

De ce este important?

CALEA VICTORIEI – PIETONALĂ PERMANENTĂ – UN SPAȚIU DIN ORAȘ DEDICAT OAMENILOR

Avem nevoie de locuri unde să ne putem întâlni unii cu alții, fără să fim expuși poluării aerului, poluării fonice, poluării vizuale. Succesul Căii Victoriei ca stradă pietonală poate fi fructificat ca un prim pas al recuperării orașului de către oameni.

CALEA VICTORIEI – PUNCT CENTRAL PENTRU LUCRU ȘI EDUCAȚIE

Conceptul de centru ca zonă pentru pietoni nu se rezumă doar la reducerea emisiilor și la deplasări pietonale mai sigure.

Cum ar fi ca în loc să cauți un birou liber ca să îți ții ședința, să cobori și să o ții pe o bancă, sub un copac? Sau să ai o întâlnire de afaceri fără să fii constrâns de locuri de parcare, de rezervări în prealabil dar și de bani?
În loc să dezbați cursurile de la facultate “la Mec“, cum ar fi să te poți întâlni într-o zonă centrală, publică și amenajată special în acest sens?

CALEA VICTORIEI – AXĂ DE MOBILITATE SUSTENABILĂ

Recent, s-a introdus în dezbatere oficială propunerea de a pietoniza Piața Revoluției și Piața George Enescu. Odată cu actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, există oportunitatea ca această zonă se fie reorganizată și regândită astfel încât să preia traficul din zona centrală mult mai eficient decât o face în prezent.

Pentru mai multe detalii, accesează pagina: strazipentruoameni.net/proiecte/calea-victoriei-pietonala-permanenta

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.