Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

București: Expoziție de obiect vestimentar țărănesc @ Hanul Gabroveni

0

S-A DESCHIS EXPOZIȚIA DE OBIECT VESTIMENTAR ȚĂRĂNESC: PIESE DE COLECȚIE DIN PERIOADA ANTEBELICĂ TRANSPUSE ÎN INSTALAȚII CONTEMPORANE

Expoziția de obiect vestimentar țărănesc poate fi vizitată gratuit în perioada 12-20 iulie (de luni până vineri, 14:00 – 20:00), la Hanul Gabroveni (Lipscani 84-90) din București. Expoziția face parte din proiectul „O Românie fără frontiere. Cultura – Moștenirea de ACASĂ”, proiect care își propune să promoveze identitatea națională prin evenimente culturale și politici publice.

Alături de lada de zestre cu piese vechi, antebelice, expoziția conține piese vestimentare selectate din județele Mureș, Covasna și Hargita, expuse în instalații contemporane, pentru a realiza o punte de legătură cu iile cusute de femeile de azi. Expoziția va putea fi vizitată și virtual, începând cu data de 20 iulie, printr-un tur virtual care va putea fi accesat pe pagina de facebook a proiectului: https://www.facebook.com/Mostenireadeacasa .

Pe lângă costumele selectate în țară, care fac obiectul acestei expoziții, tot în cadrul proiectului s-a realizat și o expoziție de fotografie online, care reunește Zestrea colectivă a românilor de pretutindeni, sub numele Memoria. Zestrea. Moștenirea de ACASĂ. O colecție impresionantă de fotografii, primită de la românii de pretutindeni, care au răspuns cu deschidere și entuziasm invitației noastre și care au contribuit cu fotografiile de familie din arhiva personală la realizarea acestei expoziții, cu scopul de aducere aminte, împărtășire, resuscitare și promovare a spiritului românesc.   Colecția de fotografii reprezintă simbolic moștenirea lăsată generațiilor viitoare, care prin intermediul fotografiilor pot accesa un timp și un spațiu autentic românesc.

Expoziția online poate fi accesată aici: Expozitie online: Memoria. Zestrea. Moștenirea de acasă.

Tot în cadrul proiectului sunt organizate o serie de conferințe online, realizate cu sprijinul și în parteneriat cu  Şcolile Româneşti “Nicolae Iorga” din Diaspora.

„O Românie fără frontiere. Cultura – Moștenirea de ACASĂ” este un proiect organizat de Asociația Arta și Cultura București cu sprijinul Guvernului României care își propune să promoveze identitatea națională prin evenimente culturale și politici publice.

Obiectivul principal al proiectului: Proiectul are ca rol principal identificarea, arhivarea şi promovarea tradițiilor şi valorilor cultural-identitare a românilor din județele Mureș, Covasna și Harghita, de încurajare a practicării vechilor meserii şi meșteșuguri, de refuncţionalizare a costumului şi a obiceiurilor populare de peste an.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.