Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziția de afișe TOLERANCE 2020 gardul Muzeului Colecțiilor de Artă, Calea Victoriei 111, București

0

„Empatie înseamnă să privești cu ochii altuia, să asculți cu urechile altuia și să simți cu inima altuia.”

Expoziția Tolerance 2020 marchează Ziua Internațională a Toleranței (16 noiembrie), sărbătoare anuală instituită de către Organizația Națiunilor Unite pentru conștientizarea pericolelor intoleranței. Utilizând forța unică a artei străzii, afișele ne invită să reflectăm la ceea ce cu toții avem în comun: umanitatea.

Inițiat în 2017 de graficianul newyorkez Mirko Ilić, proiectul Tolerance Posters este în continuă dezvoltare. Colecția de eseuri vizuale pe tema toleranței a purtat până acum mesajul empatiei și înțelegerii în zeci de țări, prin intermediul a peste o sută de expoziții. Pe lângă București și Timișoara, în prezent afișele sunt expuse simultan și în Canada, Coreea de Sud, Indonezia, Croația, Slovenia și Bosnia-Herzegovina, Taiwan.

Realizată de TypopassageTM și Mirko Ilić Corp., expoziția găzduită de MNaR pe gardul Muzeului Colecțiilor de Artă reunește 25 de afișe. Dincolo de spectacolul vizual al lucrărilor create de graficieni consacrați din toate colțurile lumii, scopul expoziției este acela de a conecta oamenii, inițiind dialoguri extrem de necesare despre incluziune și toleranță.

Cinci dintre afișele expuse sunt create de tineri graficieni români. La invitația curatorilor Ovidiu Hrin și Mirko Ilić, au contribuit cu interpretări vizuale ale toleranței Renata Mihaly (Baia Mare), Paula Rusu (București), Sorin Trăistariu (București), Benedek Levente (Timișoara) și Alex Iliescu (Timișoara). Alături de lucrările lor, în expoziție se regăsesc afișe semnate de Milton Glaser (SUA), Leo Lin (Taiwan), Tomasz Boguslawski (Polonia), Peter Bankov (Rusia / Republica Cehă), David Tartakover (Israel), Rafał Olbiński (Polonia/SUA), Tarek Atrissi (Liban), Harry Pearce (Marea Britanie) Péter Pócs (Ungaria), Lo Siento (Spania), Alejandro Magallanes (Mexic), Craig & Karl, Fares Cachoux (Siria/Franța), Parisa Tashakori (Iran), Felipe Taborda (Brazilia), Kleon Medugorac (Elveția), Gürbüz Doğan Ekşioğlu (Turcia) ș.a.

Curatori: Mirko Ilić & Ovidiu Hrin

Organizatori: TypopassageTM & Mirko Ilić Corp

Organizator-gazdă: MNaR, Muzeul Colecțiilor de Artă

Cu sprijinul: Azero

Typopassage Timișoara este o rețea de micro-muzee în spații neconvenționale, dedicate designului grafic și artei tipografice. Expozițiile, conferințele și atelierele TypopassageTM propun un dialog între scena autohtonă și nume consacrate la nivel internațional, urmărind promovarea valențelor culturale ale designului grafic prin intermediul unor platforme accesibile publicului larg.

Expoziția se adresează ochilor, minții și sufletului. Vă rugăm să purtați masca de protecție și să respectați măsurile de distanțare recomandate de autorități. Pentru mai multe informații vizitați  toleranceposters.blogspot.com

TYPOPASSAGE TM

Web: Typopassage.ro  Facebook: TypopassageTm Instagram: @typopassagetm

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.