Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Despre arhitectura contemporană și regenerarea patrimoniului – Ștefan Ghenciulescu va vorbi joi la o nouă ediție Round Table București

0

unnamed
Arhitectul Ștefan Ghenciulescu va fi invitat joi, 10 martie, de la ora 19:00, la o nouă ediție a spectacolelor – conferință Round Table București, moderate de Valentina Sandu – Dediu. Dialogul despre dinamica arhitecturală a Bucureștiului va fi completat joi prin momente artistice – surpriză pregătite de organizatori.

Evenimentul se va desfășura în Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică din București, iar spectatorii din țară pot urmări, și de această dată, transmisiunea în direct pe platforma EnjoyTV.ro. Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, printr-o rezervare solicitată la adresa round.table.bucuresti@gmail.com

Publicul bucureștean va fi invitat în perioada imediat următoare să ia parte la ultimele întâlniri ale sezonului dedicate celor trei invitați: Sorina Goia, redactor – șef Radio România Cultural (17 martie), actriței Ioana Flora (24 martie) și compozitorului Dan Dediu (31 martie).

Ștefan Ghenciulescu este arhitect, cercetător și critic de arhitectură, curator de expoziții, implicat în desfășurarea a numeroase proiecte culturale. Este conferențiar universitar în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București și, totodată, este redactor – șef al revistei Zeppelin – una dintre cele mai apreciate reviste de profil din România – și membru fondator al Asociației Zeppelin.

Domeniile principale pe axa cărora se centrează activitatea sa profesională sunt arhitectura contemporană și modernismul istoric, urbanismul democratic, regenerarea patrimoniului, cultura urbană în Europa centrală și de Sud-Est, transformările post-totalitare, proiecte alternative pentru spațiul public, inițiativele culturale independente.

Restaurarea și extinderea unei case Art-Deco, București. Foto: Cosmin Dragomir

Ștefan Ghenciulescu este autorul cărții „Orașul transparent. Despre limite și locuire în București”, co-autor și co-editor a 8 cărți publicate pe temele menționate.

Este bursier NEC și profesor invitat la școli de arhitectură din Belgia și Germania și, împreună cu echipa Zeppelin, a obținut calificarea în finala concursului „European Public Space of the year 2011” prin programul „Magic Blocks”. A obținut Premiul I la concursul național pentru realizarea pavilionului României la Bienala de Arhitectură de la Veneția, ediția 2006. De asemenea, Ștefan Ghenciulescu a obținut un premiu și două nominalizări la Bienala Națională de Arhitectură, cinci premii și patru nominalizări la Anuala de Arhitectură București.

Mai multe despre activitatea sa profesională și a echipei sale, pe www.e-zeppelin.ro

Intervenție urbană în cadrul programului „Magic Blocks”.

La fiecare ediție Round Table București, invitații au dedicat un moment locului preferat din București, Ateneul Român ocupând un loc fruntaș în rândul preferințelor lor. Joi seară, publicul va fi invitat să descopere ce loc din Capitală se distinge în mod deosebit pentru arhitectul Ștefan Ghenciulescu.

Cel de-al doilea sezon Round Table București se va desfășura în Sala de Operă a Conservatorului bucureștean, renumită pentru calitățile sale acustice, cu o scenografie nouă ce cuprinde mobilierul LEM’S, creat de designeri români. Round Table București este un proiect al Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, proiect cultural co-finanțat de AFCN.

La eveniment, intrarea va fi liberă, în baza invitației ce poate fi solicitată la adresa round.table.bucuresti@gmail.com, în limita locurilor disponibile.

Seara de joi se va încheia printr-o invitație la degustare de vinuri susținută de Organizația Somelierilor din România și vinurile Balla Géza, prin prezența somelierului Istvan Pentek.

Fiecare spectacol – conferință va dura 90 de minute și va fi transmis în direct pe www.EnjoyTv.ro

Prmul invitat al sesonului 2 a fost coregraful și managerul cultural Cosmin Manolescu

Cel de-al doilea invitat a fot Marcel Pavel

Marin Cazacu în dialog cu Valentina Sandu – Dediu

Cea de-a patra ediție a fost dedicată scriitorului Dan C. Mihăilescu

O arhivă a primului sezon Round Table București poate fi urmărită aici, prin participarea unor personalități precum Maia Morgenstern, Ioana Pârvulescu, Răzvan Mazilu, Aurelian Octav Popa, Răzvan Suma, Octavian Nemescu, Viorica Flintașu, Ștefan Gheorghiu.

Parteneri: Universitatea Națională de Muzică, Exces Music, magazinele de mobiler LEM’S, Radio România Cultural, Radio România Muzical, EnjoyTV.ro, Organizația Somelierilor din România, Domeniul Vlădoi, Asociația Pro Valores, Valentina Sandovici, Make-up Artist.

Parteneri media: SapteSeri, Observator Cultural, LiterNet, Agentia de Carte, Garbo.ro, Calendar Evenimente, Librăriile Humanitas, Bucureșteni.ro, Judy Florescu, Capital Cultural, Online Gallery, Economistul.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.