A VI-a editie a Întâlnirii Naționale a Voluntarilor în Domeniul Oncopediatric

0

Ne-ar face mare plăcere să te avem alături în data de 12 martie, ora 10.00, în cadrul Euro Hotel Gara de Nord, la cea de a VI-a editie a Întâlnirii Naționale a Voluntarilor în Domeniul Oncopediatric organizată de Asociația Little People România.

12835021_1098121770209209_1945443537_n

La această ediție, în cadrul unei prezentări Open Session, ne-am gândim să ,,deschidem porțile” universului Little People și să îți expunem într-o manieră nouă interacțiunea pe care o avem zi de zi cu copilul bolnav de cancer din România. Credem că după această sesiune vei avea răspunsul la întrebarea ,,Și ce faceți voi pentru copiii bolnavi de cancer?” și vei avea certitudinea că suntem alături de fiecare copil nou diagnosticat cu cancer.

Programul implementat în opt cele mai importante secții de oncopediatrie din țară asigură intervenții psihosociale bazate pe literatura internațională din domeniu, pe practici clinice și, nu în ultimul rând, pe convingerea că un copil este un copil, indiferent dacă este bolnav sau nu și are tot dreptul de a trăi fiecare moment al vieții lui din plin, „are voie” să râdă, să se joace și să fie fericit!

Vom prezenta studii de caz din fiecare oraș în care implementăm servicii de suport psihosocial specific gândite pentru pacienții copii bolnavi de cancer și retrospectiv reușitele anului 2015, în prezența voluntarilor din întreaga țara, specialiști, doctori, tineri supraviețuitori de cancer. Vom vorbi despre tehnicile inovative implementate, despre premierele aduse în domeniul oncopediatric din România. 1925 de copiii au beneficiat de terapii și intervenții puse la dispoziție de voluntarii și specialiștii asociației în anul 2015.

“Mă gândesc cu drag la prima mea întâlnire cu un copil din Institutul Oncologic din Cluj. Am fost profund impresionată de dorinţa sa nestăvilită de joacă, de spontaneitatea cu care-şi acceptase situaţia şi de ingeniosul său mod de a face faţă dificultăţii de a colora marginile unei reviste a bunicii sale, cu o mână parţial amorţită din cauza unei perfuzii. Cred că acela a fost momentul în care mi-am dat cu adevărat seama că, în timp ce noi îl vedeam doar ca pe un copilaş foarte bolnav, în ochii săi el rămăsese acelaşi copil care fusese dintotdeauna: doar un mic copil care ardea de nerăbdare să se joace. Şi dorea ca şi noi să-l vedem în aceeaşi lumină. De atunci, am făcut cunoştinţă cu mii de copii bolnavi de cancer din România, am pus bazele unui program bine structurat care le oferă un suport sistematic, atât pentru aceşti mici pacienţi, cât şi pentru familiile acestora”, Katie Rizvi, fondator Little People.

Vom încerca să răspundem la întrebări și la curiozități, vom prezenta statistici bazate pe munca și experiența clinică. Sperăm să purtăm un dialog alături de toți cei care doresc îmbunătățirea situației copilului bolnav de cancer și să transmitem și cu ajutorul tău că există există viață după cancer.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.