Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Designerii români de produs semnează decorurile spaţiilor destinate jurnaliştilor şi invitaţilor VIP la Festivalul Enescu

0

Magie dincolo de sala de spectacol la Festivalul Internaţional „George Enescu” 2013

Designerii români de produs, susţinuţi de UniCredit Ţiriac Bank, semnează decorurile spaţiilor destinate jurnaliştilor şi invitaţilor VIP

 Un centru de presă modern, cu un spaţiu de primire a jurnaliştilor, proaspăt şi contemporan, după modelele centrelor de presă amenajate în cadrul marilor evenimente internaţionale, un salon destinat invitaţilor VIP, personalizat cu o selecţie de obiecte-concept ale designerilor români de produs, şi două spaţii pline de personalitate, destinate interviurilor televizate cu marii artişti ai lumii prezenţi la Bucureşti în luna septembrie – acestea sunt câteva dintre surprizele pregătite cu sprijinul UniCredit Ţiriac Bank pentru ediţia din 2013 a Festivalului Internaţional George Enescu.

 Centrul de presa 4

Spaţiile, conceptualizate şi realizate de BUCHAREST DESIGN CENTER, sunt poziţionate la etajul 1 al Sălii Palatului din Bucureşti şi se vor regăsi pe traseul oficial al festivalului, funcţionale până la data de 28 septembrie 2013.

“În acest an, în premieră pentru un eveniment românesc, amenajarea centrului de presă al Festivalului Internațional George Enescu a fost conceptualizată de designerii români de produs [prin BUCHAREST DESIGN CENTER], sprijiniți de UniCredit Țiriac Bank.

Prin această componentă inedită, parte a campaniei “Bucureștiul Creativ” din cadrul Festivalului, încercăm să atragem și mai mult atenția asupra faptului că Bucureștiul este o capitală europeană vie iar Festivalul este unul contemporan, care reușește să creeze spectacol și dincolo de sala de concert”, declară Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului Internațional George Enescu.

Pornind de la conceptul vizual al festivalului şi de la sloganul „Magia Există”, designerii români au realizat un concept de amenajare inedit, care continuă magia muzicală, creată în sălile de concerte, în spaţii de utilitate imediată. Este pentru prima dată în România când un centru de presă al unui eveniment internaţional poartă semnătura unor designeri.

”UniCredit Ţiriac Bank este partener principal al Festivalului Internaţional George Enescu şi susţine prin diverse initiaţive designul românesc de produs. Am pus laolaltă cele două zone în care ne implicăm şi am reuşit împreună să realizăm un proiect inedit şi creativ pentru un festival recunoscut internaţional”, declară Anca Nuţă, Director Identitate & Comunicare UniCredit Ţiriac Bank.

Festivalul Internaţional George Enescu este, poate, cel mai bun ambasador a ceea ce are Bucureştiul mai surprinzător de arătat. De aceea, cu mare bucurie, la invitaţia UniCredit Ţiriac Bank, am gândit spaţii prietenoase, proaspete, impregnate de creativitatea tinerilor designeri români de produs – care să contribuie la imaginea unei capitale europene moderne”, spune Simona Buta, unul dintre fondatorii BUCHAREST DESIGN CENTER.

Masa Melted [design AA Studio], o masă-concept realizată din corian care pare că se „topeşte” sub ochii privitorilor, Lampa Skins Crocodile, a designerului Dragoş Motică, Masa Leaf  [design Anca Trestian & Alina Turdean]sau Lampa Retro [design YaU Concept], acestea sunt câteva dintre obiectele designerilor români de produs care vor completa, în spaţiile menţionate, magia Festivalului Internaţional „George Enescu” 2013.

BUCHAREST DESIGN CENTER este autorul conceptului de amenajare, prin contribuţia designerilor [AA Studio] [Agnes Lukacs] [Alexe Popescu & Radu Manelici] [Anca Trestian & Alina Turdean] [ArhiDot Design – Dana Boştină & Vlad Boştină] [Dragoş Dogaru] [Dragoş Motică] [Justin Baroncea] [Simplexio] [the CraftLab by Irina Neacşu][YaU Concept].

Conceptul a fost realizat pornind de la identitatea Festivalului Internaţional „George Enescu”, respectând personalitatea şi arhitectura interioară a spaţiului-gazdă (Sala Palatului).

UniCredit Ţiriac Bank este partener-principal al Festivalului Internaţional „George Enescu” şi susţinător tradiţional al evenimentelor culturale.

Evenimentele s-au bucurat de sprijinul partenerilor Julius Meinl şi IQ aqua, apa oferită cu bucurie celor însetaţi de cultură.

Despre UniCredit Ţiriac Bank

UniCredit Ţiriac Bank este o bancă europeană de top ale cărei activităţi de susţinere cultural-artistică pun un accent deosebit pe zona artelor vizuale, acoperind totodată domeniul muzical şi al literaturii, în spiritul tradiţiei Grupului UniCredit. Banca susţine financiar primul centru independent de artă şi cultură, deschis sub numele PAVILION, fiind, totodată, partener strategic al Bienalei Internaţionale de Artă Contemporană Bucureşti. Componenta cultural-artistică a strategiei de etică şi responsabilitate a băncii se concretizează în implicarea sa în proiecte pe termen lung, pe care le finanţează în calitate de partener principal – de exemplu, Festivalul Internaţional George Enescu şi Concursul de Debut Literar UniCredit.

www.unicredittiriac.ro | www.facebook.com/UniCreditTiriacBank

 

Despre BUCHAREST DESIGN CENTER

BUCHAREST DESIGN CENTER este platforma de promovare a designerilor români de produs, în relaţie cu publicul intern şi cu pieţele externe.

Lansat în 2012, BUCHAREST DESIGN CENTER a organizat deja peste 30 de evenimente de promovare a tinerilor designeri de produs în România şi 2 evenimente de design internaţionale (secţiune românească de design de produs în cadrul Graz Design Month 2013; eveniment dedicat la sediul Comitetului Economic şi Social European de la Bruxelles, 2013).

Recent, BUCHAREST DESIGN CENTER a realizat co-producţia şi decorurile scurt-metrajului „Bucureşti, te iubesc”, cu Kira Hagi în rol principal.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.