Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ca să ai inspiraţie tradiţională reintegrată în garderoba modernă. La Șezătoare

1

La Șezătoare

21 septembrie 2013 – 12:00 – 18:00, la Coftale

Azi, o ie autentică, lucrată manual cu semne cusute inspirate din povestea şi traiul local este o raritate. Dacă vrei să redescoperi mândria şi plăcerea comorilor de inspiraţie tradiţională reintegrate în garderoba modernă, te așteptăm, sâmbătă, 21 septembrie de la 12:00, în gradină la Coftale (str. Prof. Ştefan Mihăileanu, nr. 42) la La Şezătoare, un atelier de inspiraţie tradiţională în care ne îmbogăţim garderoba cu piese însufleţite de motive populare româneşti.

Doamnele din comunitățile cu care noi lucrăm ne vor arăta câteva cusături tradiţionale simple pe care le vom putea aplica pe pânză sau pe etamină. În acelaşi timp, Irina Markovits, consultant de imagine și prietenă apropiată a fundaţiei, ne va ghida către cel mai potrivit mod de a integra aceste elemente tradiţionale în garderoba proprie, în funcţie de stilul vestimentar pe care îl preferăm, constituţia fizică a fiecăreia sau personalitatea fiecăreia.

La Sezătoare este o ocazie bună pentru a ne cunoaște și a ne pregăti ținuta pentru Rustic Feast. The croop of good, marea petrecere ţărănească pe care noi, la Fundaţia PACT, o organizăm în toamnă, la Hanul lui Manuc. Pe 9 octombrie, vom aduce la viaţă în inima Bucureştiului satul românesc din sud printr-o petrecere ţărănească în care se împletesc obiceiuri cu tradiţii şi posibilitatea de a contribui la prezervarea şi bunăstarea acestora. Pentru mai multe detalii şi noutăţi despre eveniment te invităm să accesezi www.rustic.fundatiapact.ro.

Aşadar, sâmbătă, 21 septembrie, începând cu ora 12:00, deschidem porţile la Şezătoare, unde partenerii şi susţinătorii noştri, La Blouse Roumaine, Atelierul de Haine, Iutta și Image Matters vor fi acolo pentru a vă oferi soluţii de inspiraţie tradiţională. Ii recondiţionate, costume populare reinterpretate pentru portul urban şi multe alte surprize frumoase vor putea fi achiziţionate la locaţie. Găsești aici programul preliminar al atelierelor.

Intrarea se face pe baza unei donații de 50 RON și reprezintă o faptă bună pentru comunităţile în care lucrăm. Pentru detalii şi confirmări aşteptăm e-mailul tău la ioana.traista@fundatiapact.ro. Odată cu confirmarea, te rugăm să precizezi intervalul orar când vrei să participi la sesiuni.

Cu banii strânși, vom susţine noi iniţiative locale precum proiectele pe care le finanţăm anul acesta prin PACT pentru COMUNITATE cu 40.000 de dolari.  

Nu ne-am putea bucura de aceste evenimente fără sprijinul partenerilor: CEO Clubs, Hanul lui Manuc, Iutta, La Blouse Roumaine, Atelierul de Haine, Image Matters, Coftale, Cai verzi pe pereți, Made by You, și partenerilor media: Romania-Insider, City Compass, The Bucharest Lounge, CSR Media, Romania Pozitivă, Orașul Meu.

sezatoare

Despre autor

avatar

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.