Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum poţi fii schimbarea în bine pentru mediu şi oameni

0

Nu-i aşa că te deranjează să îi auzi pe cei mai în vârstă ca tine spunând că generaţia de acum e pierdută şi că pe vremea lor tinerii erau mai buni, mai conştiincioşi, mai cumva decât acum? Ştii că există şoferi care respectă regulile de circulaţie, dar şi alţii care sunt gata să treacă peste tine pe trecerea de pietoni, bătrânei agresivi care sunt gata să te dărâme pentru a ajunge la locul din autobuz, dar şi alţii care au numai vorbe bune pentru oricine, aşa cum ştii că există şi tineri care vor să facă o schimbare şi să participe activ la tot ce implică acest proces, dar şi alţii cărora nu le pasă. Nu înghiţi în sec când îi auzi pe unii blamând tineretul din ziua de azi! Arată că faci parte din categoria celor implicaţi şi responsabili, că îţi investeşti energia în probleme care te interesează. Cum? Alege să devii voluntar(ă)!

Dacă eşti în primii ani de studenţie, eşti pasionat(ă) de protecţia mediului înconjurător şi vrei să ai un impact personal pozitiv prin implicarea constantă şi de lungă durată în proiecte pentru mediu şi pentru oameni, atunci află că ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă recrutează voluntari! Poţi aplica pentru un stagiu de voluntariat de minim 6 luni, cu program de învăţare şi dezvoltare personală, alegând o poziţie care ţi se potriveşte:

 • voluntar în cadrul proiectului „Adoptă un copac!”
 • voluntar în cadrul proiectului „Atelierul de pânză”
 • voluntar în cadrul proiectelor de reciclare
 • voluntar în cadrul activităţilor de bună guvernare şi sustenabilitate urbană
 • voluntar comunicare în mediul on-line
 • voluntar organizare evenimente
 • voluntar PR&Copywriting
 • voluntar traducător
 • voluntar grafician
 • voluntar producător multimedia şi audio-video
 • voluntar resurse umane
 • voluntar asistent social

Ce avantaje îţi poate aduce voluntariatul la ViitorPlus, în afară de sentimentul că ajuţi şi contribui la o schimbare? Această activitate te va ajuta să capeţi experienţă şi poate chiar să îţi găseşti drumul profesional pe care vei vrea să îl urmezi mai departe, să îţi dezvolţi aptitudinile organizatorice şi alte abilităţi pe care poate încă nici nu le cunoşti, să comunici, să iei iniţiativă şi să fii apreciat pentru asta, să înveţi să lucrezi din pasiune, să îţi faci prieteni noi şi chiar şi contacte profesionale, să lucrezi în echipă, să aparţii unui grup cu aceleaşi aspiraţii ca ale tale. Toate acestea şi multe altele, dar te lăsăm să descoperi singur(ă) şi alte beneficii personale şi profesionale pe care această practică le aduce, dacă vei alege să faci parte din echipa noastră energică, activă, ambiţioasă şi implicată. Fii sigur că ViitorPlus nu înseamnă doar muncă, ci şi multă distracţie şi voie bună oricând se iveşte ocazia!

Dacă ţi-am trezit cumva interesul şi vrei să afli mai multe despre proiectele noastre, oportunităţile de voluntariat şi cum să te înscrii, intră pe www.viitorplus.ro/implica-te. Te poţi înscrie până pe 28 octombrie şi, în cazul în care vei fi selecţionat(ă), ne vom vedea faţă în faţă la un interviu în perioada 29-31 octombrie.

Echipa ViitorPlus de abia aşteaptă să te cunoască!

 

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.