Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferinta „Geografii Greciei Antice” la Muzeul Hartilor

0

Conferinţa Geografii Greciei Antice în secolele VI-IV a. Chr. Cosmografia vechilor greci până în epoca elenistică

Dată: Miercuri, 21 martie 2018, ora 18:00

Adresă: Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, str. Londra nr. 39, București

Acces: pe bază de înscriere, completând formularul de pe site, la pagina dedicată acestei conferințe

Tarif: 8 lei – întreg, 2 lei – studenți și elevi, 4 lei – pensionari

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi vă invită miercuri, 21 martie, ora 18:00, la conferinţa „Geografii Greciei Antice în secolele VI-IV a. Chr. Cosmografia vechilor greci până în epoca elenistică”, susţinută de dr. Dan -Tudor Ionescu, asistent de Cercetare Ştiinţifică la Biroul de Informare Bibliografică Cercetare Multidisciplinară al Bibliotecii Metropolitane din Bucureşti.

Evenimentul redeschide seria „Atlas. Conferinţele MNHCV”, adresată publicului interesat de istorie şi cartografie, care a debutat la finele anului trecut.

Conferinţa se va referi la concepţia geografică a logografilor greci ionieni asupra lumii cunoscute. Vor fi prezentate idei şi concepte geografice greceşti antice, aşa cum reies ele din fragmentele păstrate ale operelor lui Scyklax din Caryanda, Hekataios din Milet, sau Ktesias din Knidos şi din „Istoriile”  lui Herodot din Halicarnass. Vor exista referinţe la opere pierdute, anterioare perioadei studiate, precum harta lumii lui Anaximandros, la viziuni mitologico-cosmografice care apar în „Theogonia”  lui Hesiod sau în poemele lui Homer, „Iliada” şi „Odiseea”, precum şi la primii istorici antici ai lui Alexandru cel Mare şi la reflectarea informaţiilor date de către aceştia în operele lui Eratosthenes şi Strabon.

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) este singura instituţie culturală cu acest specific din România și printre puținele din lume. Muzeul deține o colecţie de peste 800 de hărţi vechi şi gravuri ce reprezintă în principal regiunile româneşti dar și țările Europei și alte continente. MNHCV își propune să devină mai mult decât un muzeu, să fie un loc de intersecție al artelor și un centru pentru studierea și reconsiderarea istoriei și a geografiilor lumii, atât de către specialiști cât și de către publicul general.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.