Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

INT3RVIU ÎN 3 MINUT3: Cătălin Ciupală, invitat TEDxBucharest: „România este un elev cu un potenţial imens de evoluţie, dar care are o bază educaţională precară”

0

Avem bucuria și plăcerea să vă aducem în scris o miniserie de scurte interviuri cu o parte dintre speakerii de la evenimentele TEDxBucharest. Te invităm să citești INT3RVIU ÎN 3 MINUT3: Cătălin Ciupală, speaker @ TEDxBucharest 2019

RP: Cine ești în 10 cuvinte. Sau numere – în cazul tău 🙂

Cătălin: Sunt profesor de matematică, pasionat de istorie, de istoria ştiinţei şi îmi place să mă plimb cu bicicleta sau să merg pe jos.

RP: Care crezi că sunt principalele 2-3 priorități ale educației din România?

Cătălin: Prorităţi care sunt actuale sau care ar trebui să fie:

1) Educarea elevilor pentru o societate modernă tehnologizată.

2) Instruirea elevilor sau a tinerilor studenţi să devină indivizi autonomi cu o modalitate corectă de gândire.

3) Educarea elevilor/tinerilor pentru a fi capabili să înveţe permanent.

RP: Dacă România este un elev (sau elevă) de liceu, atunci cum i-ai descrie comportamentul în câteva fraze?

Cătălin: România este un elev cu un potenţial imens de evoluţie, dar care are o bază educaţională precară. Un elev care se joacă mult, de multe ori pierde vremea, nu învaţă din experienţă, un elev care a învăţat să copieze la cele mai multe materii, dar care învaţă foarte bine la ceea ce îi place, de exemplu, la informatică.

Acest elev nu are stare, nu are răbdare dar când îi place ceva face foarte bine acel lucru.

RP: De ce crezi că ar fi (sau este) interesant să vina oamenii la evenimentele TEDxBucharest?

Cătălin: Aici vor vedea oameni care au ceva de spus din propria experienţă, ceea ce face ca tot ce vor auzi de la cei de pe scenă să aibă o valoare foarte mare. Mai mult cred că vor găsi oameni cu o atitudine frumoasă legată de viată şi/sau carieră.

RP: Care este într-o propoziție viziunea ta pentru viitorul matematicii.

Cătălin: Lumea de astăzi şi cea de mâine va fi una în care cunoştinţele din diferite domenii vor fi accesate imediat. O persoană adaptată acestei lumi va şti să utilizeze aceste informaţii într-o modalitate logică şi coerentă. Pentru elevi, cred că matematica va fi disciplina indispensabilă pentru crearea acestor abilităţi, iar pentru lumea ştiinţifică, matematica va unifica majoritatea ramurilor din ştiinţă şi tehnologie şi le va pune într-un cadru relativ unitar.

Photo Credits: TEDxBucharest photo team

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.