Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cărturești vorbește despre importanța lecturii într-un stand temporar deschis în Piața Obor

0

Cărturești a deschis miercuri, 16 octombrie, o librărie pop-up într-un spațiu atipic: în Piața Obor, zona hala nouă. Mica tarabă cu cărți și surprize literare este deschisă până duminică, 20 octombrie, în intervalul 9:00-18:00 și îi așteaptă pe cititori să își facă proviziile de lectură pentru toamnă sau să se întâlnească cu autorul preferat. Duminică, 20 octombrie, între 10:30 și 12:30, scriitorul Iulian Tănase este invitat la stand pentru autografe și discuții despre cel mai nou titlu al său, „Dumneziac”.

Ideea proiectului a venit după ce Cărturești a deschis în Veranda Mall cea de-a douăsprezecea librărie din București, gândită ca loc de întâlnire pentru comunitatea de cititori din zona Obor, ca spațiu pentru timpul liber petrecut aproape de casă.

Prin mica tarabă din Piața Obor vrem să ne anunțăm venirea în cartier. Știm că publicul Cărturești este, la fel ca noi, interesat de redescoperirea produselor autohtone și de un stil de viață sănătos. Așa că am vrut să le facem o surpriză prin prezența noastră în piață. Și să le atragem atenția asupra importanței lecturii și a socializării în viața de zi cu zi. Suntem tot mai ocupați, ne înconjurăm de ecrane, uităm deseori să ridicăm ochii din telefon, să ne facem timp pentru întâlniri cu prietenii. Fiecare librărie Cărturești este gândită să ne amintească de plăcerea pură de a răsfoi o carte în liniște, de a ne întâlni cu cei dragi și a discuta despre cărți, filme, idei noi. Sperăm ca standul nostru din Piața Obor să funcționeze ca un catalizator pentru astfel de momente, a declarat Iulia Teliban, Marketing Manager la Cărturești.

Librăria Cărturești Veranda și mica librărie pop-up din Piața Obor sunt o continuare a eforturilor Cărturești de a ajunge mai aproape de cititorii săi, deschizând în cartierele Bucureștiului spații prietenoase, care încurajează cititul și socializarea în jurul cărților și al obiectelor frumoase.

Proiectul Cărturești la Obor este gândit să atragă atenția asupra importanței lecturii în programul nostru, indiferent de vârstă. Pentru că o „dietă mentală” echilibrată ar trebui să includă și o doză zilnică de lectură. La Cărturești credem că cititul ne face mai buni: ficțiunea ne învață să fim mai empatici, poezia ne exersează creativitatea, eseurile ne deschid noi perspective asupra lumii. Lectura e o formă de libertate în fața neliniștii, a necunoscutului sau a timpului presant. Sperăm să convingem de asta cât mai mulți cititori și ne bucurăm că Administrația Pieței Obor ne-a dat ocazia să ajungem la ei mai ușor, a declarat Ana Niculescu, Manager de Comunicare la Cărturești.

DESPRE CĂRTUREȘTI
Cărturești este prima librărie-concept din România, deschisă la finalul lui 2000 și dedicată unei noi experienţe de cumpărare și promovare a cărţii şi a produselor culturale. Devenit cel mai important lanț de librării de pe piața din România, Cărturești are în prezent 32 de spații care redefinesc ideea de librărie. Printre librăriile flagship ale brandului se numără Cărturești Carusel, inclusă în topul The Telegraph al celor mai frumoase librării din lume, Cărturești Verona, cel mai mare spațiu dedicat lecturii și ofertei de carte din București sau Cărturești Modul, o librărie de cultură vizuală care aduce în plus o grădină interioară, o galerie de artă contemporană și o cafenea.
www.carturesti.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.