Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Blue Noise și ”Elefantul curcubeu”

0

Blue Noise și ”Elefantul curcubeu”

Duminică, 25 martie, începând cu ora 18.00, trupa Blue Noise va concerta pe scena „Main Square” din centrul comercial Park Lake. Concertul face parte din proiectul „Elefantul curcubeu”, o inițiativă UCIMR și ParkLake care invită toți părinții și copiii să se îmbarce într-o călătorie inedită, plină de culoare, în lumea atelierelor creative completate de magia muzicii jazz.

Relativ noi pe scena muzicală românească, trupa a cappella Blue Noise s-a remarcat încă de la început prin prestația pe care a avut-o la selecția națională pentru Eurovsion din 2015, unde a ocupat locul 4. De atunci, Blue Noise este nelipsită din peisajul muzical și al festivalurilor de gen din România.

Ana Maria Alexa (sopran), Elena Moroşanu (mezzo soprană), Ana Cristina Leonte (alto), Mihail Grigore (tenor), Bogdan Tudor (bas) şi Denis Bolborea (betbox) formează “laboratorul de voci” unde experimentează, explorează şi se joacă cu o gamă variată de sonorităţi pe care vocea umană le poate produce.

”Suntem foarte bucuroși că avem ocazia să cântăm și pentru cei mai mici, care poate nu sunt obișnuiți cu stiul a cappella sau cu jazz-ul (poate nici nu știu ce inseamnă…dar le vom explica noi). Vor avea ocazia să vadă că muzica (chiar și jazz-ul) este plină de culoare și accesibilă la orice vârstă”, a spus Bogdan Tudor, unul dintre fondatorii trupei.

Proiectul, inițiat de UCIMR și co-finanțat de AFCN, și-a propus să aducă mai aproape muzica jazz în rândul celor mai tineri din public și nu numai, evidențiind capacitatea sa de a transmite o lume plină de culoare, contrar percepției generale conform căreia jazz-ul este o muzică inaccesibilă.

„Elefantul curcubeu” este un veritabil safari creativ destinat întregii familii pentru a petrece cât mai plăcut timpul liber în aceast sezon, până la venirea primăverii. În perioada 4 februarie – 1 aprilie, UCIMR și ParkLake au pregătit o serie de ateliere interactive pline de surprize, urmate de concerte de jazz cu cele mai îndrăgite și apreciate trupe ale momentului. Intrarea va fi liberă.

 

 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.