Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Astronomie pentru copii si qigong pentru parinti

0

ASTRONOMIE PENTRU COPII, QIGONG PENTRU PARINTI

Asociatia Familiilor Monoparentale din Romania – FAMO s-a intors din vacanta cu planuri noi si atractive pentru membrii sai. Atat copiii, cat si parintii sunt asteptati din aceasta luna la evenimente precum “Aventuri astronomice cu Green Bee” sau cursuri periodice gratuite de Qigong.

Astfel, sambata, 29 septembrie, copiii isi dau intalnire in Parcul Tineretului din Capitala, la nava Green Bee, pentru a porni intr-o fascinanta calatorie virtuala printre stele. Ei vor fi oaspetii unui interesant proiect de educatie ecologica prin astronomie pentru copii, demarat vara aceasta de Asociatia Green Revolution(www.green-bee.ro/misiuni-spatiale). Dupa ce vor deveni “cadeti” spatiali porniti in cautarea altor planete locuibile din Univers, cei mici vor mai avea ocazia sa urmareasca cerul prin telescop.

Si parintii membri ai FAMO sunt asteptati, incepand cu 1 octombrie, la o serie de cursuri cu acces gratuit de Qigong, in spatiul pus cu generozitate la dispozitie de Adela Hanafi, manager al Asociatiei Conil – Kindergarten&After School. Elemente ale acestei vechi si fascinante tehnici spirituale chineze, pentru minte si corp, vor fi oferite de catre dr. Anca Lojnita Mihalcea, specialist in terapii alternative.

FAMO (www.asociatiafamo.com) este un grup de sprijin pentru toti cei care traverseaza starea de a fi parinte singur, si care vrea sa ofere gratuit consiliere, informatii si sustinere membrilor sai. FAMO promoveaza bunastarea, corectitudinea si gasirea de  resurse pentru parintii singuri, astfel incat acestia sa gaseasca o mai mare intelegere in randul factorilor de decizie, ca si toleranta in al celor  care au tendinta sa judece familiile monoparentale.

Prin intermediul unor programe concrete, FAMO ofera sprijinul necesar care sa permita recastigarea controlului asupra propriei existente acelora care au nevoie din randul familiilor monoparentale din Romania.

Misiunea FAMO este si aceea de a-si spori rolul in procesul de dezvoltare durabila a comunitatii, prin promovarea dezvoltarii parteneriatelor sociale la nivel local, schimbul de experiente pozitive, accesul la informatie, asistenta reciproca in elaborarea unor proiecte comune cu alte ONG-uri si companii.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.