Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Angajamentul pentru sportul universitar

0

 Un pact pentru dezvoltarea Sportului Universitar va fi semnat datorită primei ediţii a dezbaterii publice Sportul Universitar vorbeşte, iniţiată de StudentSport România care a avut loc astăzi. Printre semnatari se numără jurnalistul şi senatorul Cristian Topescu, reprezentantul Federaţiei Române de Fotbal – Miodrag Belodedici, preşedinta Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar – Claudia Gerogescu, preşedintele Sindicatului Alma Mater şi prorectorul Universităţii Politehnica Bucureşti – Anton Hadăr, şi alţi actori importanţi din industria sportului.

Participanţii de dezbaterea despre prezentul şi viitorul sportului universitar au fost:

Miodrag Belodedici şi Daniel Prodan (Federația Română de Fotbal)
Răzvan Bucuroiu (Federaţia Română de Tenis)
Claudia Georgescu (Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar)
Adrian Ghioroaie (Antrenorul Anului 2011 în SUA)
Anton Hadăr (Universitatea Politehnica București)
Sorin Matei (Federaţia Română de Atletism)
Horia Păun (Federația Română de Baschet)
Cristian Ţopescu

Radu Abramescu (Digi Sport)

Ciprian Paraschiv (Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret)

Septimiu Ormenişan (Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca)

Daniel Telu-Zolner (Federaţia Română de Taekwondo)

Dragoş Preda (Liga Studenţilor Români din Străinătate)

Anca Mărginean (Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România)

Loredana Urzică (Uniunea Studenţilor din România).

Unul din cele mai importante subiecte atinse a fost parteneriatul strategic Student Sport – Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar pentru toate competiţiile din anul 2012-2013: “Student Sport e partener în toate activităţile FSŞU, nu doar în Campionatele Universitare,” a declarat Claudia Georgescu. Mai mult, a ţinut să sublinieze demersurile care au fost începute împreună cu federaţiile de specialitate şi Student Sport pentru organizarea competiţiilor internaţionale în România, începând cu 2014. Plusând pe profesionalismul Student Sport, Ciprian Paraschiv a declarat: “Sunt sigur că veţi face o treabă bună! Am fost alături de voi de la început şi am văzut că v-aţi dezvoltat ca anvergură şi profesionist. Voi puneţi suflet!”

S-au alăturat dezbaterii reprezentaţi ai celor mai importante cinci universităţi din România – Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir din Bucureşti, Univeristatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi şi Academia de Studii Economice din Bucureşti. “Performaţa şi activitatea sportivă trebuie stimulate. Dar şi rezultatele trebuie să fie vizibile, ca să ne putem susţine,”a spus Anton Hadăr.

Despre viitorul sportului universitar, Miodrag Belodedici, a spus că va susţine în continuare activitatea tinerilor şi îşi doreşte ca toate universităţile din ţară să ia parte la Campionatele Naţionale. Horia Păun, unul din pionierii Campionatului Naţional de Baschet 3×3, a susţinut cele spuse de Belodedici. După recentul succes al Cupei Davis unde Student Sport a fost partener, Federaţia Română de Tenis a punctat noua competiţie inclusă în calendarul Student Sport, şi anume Campionatul Naţional de Tens de Câmp. La fel de nouă este şi Fuga la Ştafetă, ce se desfăşoară simultan în şase centre universitare. Fuga la Ştafetă se bucură de sprijinul şi încrederea Federaţiei Române de Atletism.

Cu această ocazie, Student Sport a prezentat şi calendarul competiţional 2012-2013, cel mai aşteptat de studenţi. Ei au fost reprezentaţi la discuţii de către ANOSR, USR, LSRS şi au declarant la unison importanţa unităţii şi implicării în dezvoltarea sportului universitar.

Calendarul universitar competiţional 2012-2013 prezentat de StudentSport este următorul:

  • 13 octombrie 2012, Fuga la Ştafetă – în Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Cluj-Napoca, Timişoara, Târgu-Jiu.
  • Noiembrie – Februarie, Sportul Universitar vorbeşte în universităţi
  • Noiembrie – Februarie, fazele pe universitate ale Campionatelor Naţionale Universitare de Fotbal, Baschet 3×3 masculin şi feminin, şi Tenis de Câmp masculin, feminin şi dublu mixt.
  • Martie – Mai, fazele zonale şi turneele finale ale Campionatelor Naţionale Universitare
  • Iunie, Gala Sportului Universitar
  • Iulie, Student Sport Summer University, proiect cu participare internaţională.

StudentSport este organizaţia non-profit dedicată competiţiilor sportive dintre universităţi. Organizaţia oferă oportunitatea unui număr de peste 800.000 de studenţi să interacţioneze cu sportul şi să-şi reprezinte universităţile în competiţii organizate profesionist. Este partener activ al Federaţiilor Române de Atletism, Fotbal, Baschet, Tenis, Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar, Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, ANOSR, UNSR, USR, LSRS. Activitatea StudentSport a fost promovată de Adevărul Holding, DigiSport, GSP, Gazeta Sporturilor, RTV, Realitatea TV, TVR, KISS FM şi a fost recunoscută de UEFA şi FIBA.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.