Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Artă, echilibru şi activităţi caritabile, 29 iunie – 1 iulie, în Grădina Icoanei București

0

Artă, echilibru şi activităţi caritabile, 29 iunie – 1 iulie, în Grădina Icoanei

Luna lui cuptor începe în Gradina cu Artişti cu jonglerii şi arte vizuale 

Între 29 iunie şi 1 iulie 2012, orele 11:00-21:00, parcul Grădina Icoanei (Bucureşti, sector 2)  se transformă în  „Grădina cu Artişti” pentru toţi iubitorii de artă şi handmade.

Cea de-a 7-a ediţie a evenimentului vine în întâmpinarea pasionaţilor de artă cu ateliere de creaţie, spectacole de circ, muzică live, elemente de cultura japoneză şi o expoziţie cu vânzare de bijuterii, haine si accesorii handmade.

Evenimentul, susţinut de Primăria Sectorului 2, îşi propune să promoveze arta, sub diversele ei forme de manifestare, prin crearea unui spaţiu de relaxare accesibil atât artiştilor profesionisti şi amatori, cât şi publicului larg.

Cei care îşi vor petrece finalul de săptămână în Gradina Icoanei sunt  invitaţi să îşi testeze imaginaţia în cadrul atelierelor de creaţie artistică susţinute de Creative Arts

( www.creativearts.ro ) unde vor învăţa să-şi accesorizeze pălăriile de soare, să confecţioneze bijuterii şi alte accesorii handmade.

Pasionaţii de cultură japoneză vor putea participa la atelierele susţinute de Centrul de Studii Româno- Japoneze, în parteneriat cu Asociaţia Rădăcini Culturale şi Haramichi Ro,  pentru a afla mai multe despre caligrafia japoneză, origami şi arta de a îmbrăca un kimono de vară (Yukata) .

Amatorii de artă se vor delecta şi cu alte activităţi artistice spectaculoase printre care: momente de dans, muzică live şi spectacole de jonglerii.

Ploaie de „Steluţe” in Gradina Icoanei

Vineri şi sâmbătă 29 si 30 iunie, în intervalul orar 19:00-20:00, toti cei iesiţi la plimbare in Parcul Gradina Icoanei vor asista la un concert live in interpretarea grupului de copii „ Steluţele Europei”, susţinut de Fundaţia Dan Voiculescu.

 Ateliere de jonglerie cu foc

În fiecare zi a Grădinii cu artişti, cu începere de la orele 18:00,  toţi cei care cred că râsul este un limbaj universal sunt invitaţi la un adevărat spectacol de jonglerii, susţinut de Fundaţia Art Fusion. Artiştii străzii au pregătit reprezentaţii de jonglerii cu poi-poi şi jonglerii cu foc, ideale pentru un moment relaxant şi amuzant. Tinerii artişti ai organizaţiei nonguvernamentale Art Fusion vor susţine adevarate ateliere pentru toţi cei care vor să înveţe câteva dintre tainele jongleriei.

Grădina cu Artişti sprijină comunitatea iubitorilor de animale

Între 29 iunie şi 1 iulie, Grădina Icoanei va face loc şi unei zone de adopţii de câini şi pisici. Asociaţiile Robi şi Red Panda vor amenaja această zonă în care copiii şi părinţii sunt invitaţi să adopte un animal care poate lesne deveni cel mai bun prieten.

Din zona pentru adopţii nu vor lipsi broşurile şi materialele informative în care sunt prezentate beneficiile deţinerii unor animale de companie informaţii cu privire la importanţa sterilizării şi sfaturi cu privire la creşterea câinilor şi pisicilor.

Grădina cu Artişti invită publicul să sprijine copiii cu autism

Asociaţia Învingem autismul va fi prezentă în parcul Grădina Icoanei, între 29 iunie şi 1 iulie, cu un spaţiu special amenajat, în care vor fi comercializate accesorii şi produse handmade, realizate de mămicile copiilor cu autism. Banii obţinuţi în urma vânzării acestor produse vor fi folosiţi de către asociaţia Învingem autismul pentru sprijinirea cauzelor persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului.

Când sportul se ȋmbină cu „arta” urbană extremă = slacklining

Printre noutăţile acestei ediţii se numără slacklining-ul, sportul care presupune mersul pe o coardă legată ȋntre două puncte fixe.

Astfel, pentru doritorii de „arte extreme”, în fiecare zi a Grădinii cu Artişti, între orele 11:00 şi 17:00, vor avea loc demonstraţii şi workshop-uri de echilibru, susţinute de “Comunitatea de Slackline din România” ṣi echipa “Slackline Evolution”. Acestea vor arăta amatorilor de sporturi urbane extreme, ȋn cadrul unui workshop, cum să-ṣi menṭină echilibrul pe corzi.

„Echipamente avem noi, sfaturi tot noi avem, voi trebuie să vă aduceţi curiozitatea de acasă şi ceva chef. Răbdarea o găsim împreună. Dacă sunt toate acestea, echilibrul nu va întârzia să apară. Şi nu orice fel de echilibru”, declară specialiştii în slackling, care invită doritorii să afle mai multe detalii despre acest sport pe www.slacklining.ro  si www.slackline-evolution.com

Dintre „maeṣtrii” ȋn slacklining prezenṭi, cu demonstraṭii, ȋn Grădina cu Artiṣti va face parte Florin Limbovici, care a primit 3 Da-uri la Românii au Talent.

(demonstratie slacklining  http://www.youtube.com/watch?v=aS3_fpZN5Ug )

Intrarea la evenimentul Grădina cu Artişti este liberă.

Mai multe informaţii despre evenimentul Grădina cu Artiṣti se pot găsi pe blog-ul evenimentului: www.gradinacuartisti.wordpress.com

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.