Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A.R.T. Fusion pornește în această toamnă motorul schimbării în comunitatea ta!

0

Pe 30 septembrie, de la ora 18:00, la Zeppelin Pub, Asociația A.R.T. Fusion lansează proiectul „Pornește motorul schimbării în comunitatea ta!”.

„Pornește motorul schimbării în comunitatea ta!” este un proiect realizat în parteneriat cu Fundația Parteneri pentru Dezvoltarea Locală (FPDL) și gândit pentru tineri cu scopul de a-i încuraja să devină cetățeni activi, adulți care nu rămân indiferenți la problemele din jurul lor, ci aleg să provoace schimbări în bine în viața lor și a celor din jurul lor.

În cadrul proiectului, Asociația A.R.T. Fusion va merge în șase licee mărginașe din București: Grupul Școlar Industrial „Elie Radu”, Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu”, Liceul Teoretic „Benjamin Franklin”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” și Colegiul Tehnic de Aeronautică „Henri Coanda”.

Elevii din cele șase licee vor participa la diferite ateliere de formare în metodele: Teatru Forum, Bibliotecă Vie, Photo Voice și organizare comunitară, susținute de 12 profesori și de 18 voluntari A.R.T. Fusion.

Prin intermediul acestor atelierele, liceenii vor avea ocazia, pe de-o parte, să se cunoască mai bine, să își înțeleagă nevoile, dorințele, problemele, dar să și identifice soluții pentru ceea ce îi nemulțumește. Pe de altă parte, ei vor putea să preia metodele învățate și să le folosească în viitor pentru propriile lor inițiative sociale.

Proiectul „Pornește motorul schimbării în comunitatea ta!” se derulează în perioada mai 2014 – decembrie 2015.

Mai multe detalii despre desfășurarea „Pornește motorul schimbării în comunitatea ta!”, despre cum vor fi organizate atelierele, dar și informații despre cercetarea sociologică pe care A.R.T. Fusion o va realiza pe parcursul proiectului vor fi discutate în cadrul evenimentului de lansare de pe 30 septembrie, de la ora 18:00, la Zeppelin Pub.

Puteți confirma prezența la eveniment printr-un mail la adresa: oana.voncick@gmail.com

Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România (vezi site oficial www.fondong.fdsc.ro) cu suma de 63554 euro.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Afis-_Porneste

Despre Asociația A.R.T. Fusion  – http://artfusion.ro/ ; https://www.facebook.com/art.fusion.ro?ref=br_tf

Misiunea A.R.T. Fusion este aceea de a crea schimbare socială prin responsabilizarea oamenilor din comunitate, iar vizunea este aceea a unei lumi în care fiecare este conștient de rolul lui în societate la nivel global și aduce o schimbare în comunitatea în care vrea să trăiască.

Asociația își desfășoară proiectele pe două mari dimensiuni, globală și socială. Prin proiectele pe care A.R.T. Fusion le realizează pe dimensiunea de responsabilitate socială, asociația își propune îi facă pe oameni conştienţi de rolul lor în societate și să îi încurajeze să ia atitudine faţă de problemele din comunitate, iar prin educație globală, A.R.T. Fusion încearcă să crească nivelul de participare activă în probleme globale în rândul oamenilor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.