Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Elitele MTB-ului românesc au cucerit, de la apus și până la răsărit, cărările legendare ale castelului Bran la Red Bull Vampire Trails 2021

0

În acest weekend, cei mai curajoși mountain bikeri din România au acceptat provocarea Red Bull Vampire Trails 2021 de a birui noaptea, frigul și limitele sportive!

În cadrul celei de-a doua ediții Red Bull Vampire Trails de anduranță MTB, cei mai buni cicliști de profil din România au pedalat în ștafetă de câte doi, de la apus și până la răsărit, învingând tură cu tură urcările aprige din adânca pădure a castelului Bran.

La cântatul cocoșului, determinarea și performanța au fost răsplătite. Bogdan Duca și Ede Molnar (Dinamo BikeExpert SuperBet Racing Team), campionii en títre, și-au apărat trofeul câștigat în 2019, printr-un maraton forestier de peste 65 km, în vreme ce Suzanne Hilbert și Vlad Dobre (NoMad) au dominat la categoria Mixt, cu un total de 60 km pedalați prin frigul și întunericul castelului.

„La ediția din acest an, cea mai mare provocare a fost aceea de a face față condițiilor meteo extreme. Pentru a câștiga, am fost nevoiți să regândim strategia și fiecare tur al cursei, astfel încât să putem ajunge la finiș”, au declarat Bogdan Duca și Ede Molnar, câștigătorii categoriei Masculin din cadrul Red Bull Vampire Trails 2021.

„Am făcut echipă super bună cu Vlad, iar formatul competiției ne-a provocat cu adevărat! Ținând cont de condițiile de pe traseul forestier, a trebui să ne reajustăm strategia cu care am intrat în luptă. Dacă la prima ediție cel mai important factor în economia cursei a fost întunericul, acum totul a ținut de condițiile meteo care și-au pus amprenta pe fizicul și mentalul fiecărui sportiv”, au declarat Suzanne Hilbert și Vlad Dobre, câștigătorii categoriei Mixt Red Bull Vampire Trails 2021.

Traseul nocturn Red Bull Vampire Trails 2021 a pornit din Parcul Regal al Castelului Bran și s-a pierdut într-un misterios labirint, pentru a răzbi printre casele tradiționale, escaladând drumul strămoșesc al dealului învecinat. Apoi, drumul a urcat abrupt pe creasta care mult timp în istorie a fost hotarul Țărilor Românești, patrulat de grănicerii vremii. Riderii au coborât pe una dintre potecile redescoperite ale Principesei Ileana, unde stătea la povești cu toți cosașii locului și privea semețele vârfuri ale Munților Bucegi și Piatra Craiului. Spre finalul traseului, în curtea castelului, traseul a devenit interactiv, perindându-se taman prin clădirile vechii vămi, chiar prin ușa secretă ce trecea din Valahia înspre Transilvania.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.