În perioada 5-20 aprilie 2024, la Galleria 28 din Timișoara va putea fi vizitată expoziția „Aqua recens”

0

AQUA RECENS. GALLERIA 28. În perioada 5-20 aprilie 2024, la Galleria 28 din Timișoara va putea fi vizitată expoziția „Aqua recens”. Curatorul expoziției, Maria Pașc, propune de această dată un dialog între Sașa-Liviu Stoianovici și Andrei Rosetti, la marginea apelor. Expoziția se va deschide vineri, 5 aprilie 2024, orele 19:00. 

„În ape proaspete se scaldă cei doi artiști Sașa-Liviu Stoianovici și Andrei Rosetti. Firi în care îndrăzneala și ingeniozitatea se sprijină pe acumulări temeinice și pe tradiție. 

S-au pictat secole întregi ape, valuri. Dar în această expoziție este înfățișat însuși freamătul apei. Nu doar să vezi, ci să și asculți. Să faci ascultare? Gândul alcătuirii acestei expoziții se sprijină pe acea bucurie a împărtășirii unor lucruri ce revendică o rotunjime. 

Lucruri care nu pot fi ținute sub obroc între granițele unei singure discipline academice, al unui mediu multimedia, care se adresează cu precădere unui anume simț. Curgeri de ape sunt înfățișate văzului, dar și auzului. Expoziția, în alcătuirea ei acvatică, trece și proba aerului, îți dă senzația că îți fuge pământul de sub picioare.” (Maria Pașc)

„Aqua Recens” este prima manifestare dintr-o serie de expoziții ce vor fi găzduite de Galleria 28 a căror miză este producerea unei mișcări libere dinspre limbajul vizual spre alte poetici: cuvânt, muzică, sunet, obiect, instalație, în încercarea de a da trup efemer unor gânduri care inspiră oameni de diferite vocații, sau deschiși spre mai multe profesii aflați în dialog poetic. 

Expoziția va putea fi vizitată până în data de 20 aprilie 2024,  de luni până sâmbătă, cu programare la numărul de telefon 0722.503.028 sau la adresa de email.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.