Apel pentru artiști, autori și creatori la SIT+ READ Artbook Fair 2022

0

SIT+READ Artbook Fair revine anul acesta între 27 și 29 octombrie la Timișoara. Un eveniment care reunește artiști contemporani, designeri, creatori de reviste, tipografi, editori independenți, distribuitori de cărți de artă, precum și sute de vizitatori în fiecare an.

SIT+READ Artbook Fair înseamnă un târg internațional de carte, ce își propune expunerea și promovarea tiparului independent, a materialelor tipărite, a scenei artistice și culturale locale. Un proiect cultural desfășurat anual în Timișoara începând din 2017, care prezintă publicului interesat – romane grafice, publicaţii de artist, fanzine, benzi desenate, ilustraţii şi afişe. Programul include activități variate potrivite atât pentru copii, cât și pentru adulți, fiind alcătuit din discuții, artist talks, lansări de carte, expoziții și alte proiecte speciale.

Căutăm artiști, colective, studiouri și inițiative artist-run, realizatori de zine și edituri, prese mici, librării independente și orice fel de creatori, atât din România, cât și din străinătate. Din cauza spațiului limitat, putem admite doar un anumit număr de solicitanți.” — transmit organizatorii evenimentului.

Pentru înscrieri vă rugăm să completați formularul online până pe 15 iunie, iar canditații selectați vor fi anunțați pe 30 iunie 2022.

Formular înscriere:

https://forms.gle/KuPwkWS1Esau8Q8s6 S

Anul trecut, la SIT+READ Artbook Fair au fost invitați artiști, precum Dan Perjovschi, George Roşu, Ana Kun, Sorina Vazelina, Mimi Ciora, Dona Arnakis, Carine Arnakis, Dan Michiu, Cătălina Nistor, Fauna Ceramics, Co+Lor, Hot Lagoon, Filaret 16; librăriile – The Secret Garden Bookshop, Dispozitiv Books, PUNCH, Librarul cu Papion, La Două Bufnițe; și editurile – Pagini Libere, OMG, Fractalia, IDEA, precum și Institutul Prezentului, Galeria Posibilă și Sounds Like a Book.

SIT+READ Artbook Fair face parte din programul Timișoara2023 – Capitală Culturală Europeană și este finanțat dePrimăria Timișoara prin Centrul de Proiecte. Proiectul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timișoara și a Consiliului Local Timișoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local Timișoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.