Cum a fost la A Treia Cafea?

2

Şcoala Vocaţională A Treia Cafea este locul unde hobby-urile se întâlnesc cu cariera. Misiunea şcolii vocaţionale este de a furniza tinerilor instrumentele de autocunoaştere, strategie, motivare şi orientare utile pentru asumarea talentului personal la nivel de carieră şi nu doar de hobby ocazional.

foto-a-treia-cafeaEvenimentul de lansare al Şcolii Vocaţionale “A Treia Cafea” a avut loc în Bucureşti în perioada 24 şi 25 septembrie 2009 şi a avut ca scop încurajarea tinerilor participanţi de a-şi alege cariera pornind de la pasiunile, visele şi abilităţile cele mai proprii. Evenimentul  a reunit 16 lectori şi 25 de participanţi. Programul a fost structurat pe conferinţe şi traininguri interactive. 

În cadrul Şcolii Vocaţionale “A Treia Cafea”, Lia Perjovschi a discutat cu participanţii pe tema orientării în carieră. Ea le-a împărtăşit din experienţa proprie, expunându-le povestea ei şi accentuând pe faptul că: “Nimic nu e uşor în viaţă, tot ce pare uşor e plătit altfel – te pierzi pe tine. Iar dacă tot nu e nimic uşor, măcar fă ceva care să îţi placă, o să îţi pară un pic mai uşor.”

Printre lectori s-a enumerat şi George Ivaşcu, care a vorbit despre frica de a fi tu însuţi, dar şi despre instrumentele creative şi ludice prin care îţi poţi depăşi orice teamă.

Doina Rusti, autoarea romanului “Fantoma de la moară”, a discutat despre decizia justă, punând accentul pe importanţa de a-ţi identifica şi potenţa talentele pentru a fi liber şi independent în tot ce faci: „Dacă eşti în căutarea unei soluţii pentru o problemă, nu contează dacă nu reuşeşti din prima încercare. Experimentarea e excelentă. Singura decizie care contează în viaţă, este să nu ai stăpân.”

Monica Tatoiu, a prezentat convescvenţa ca inamic al eşecului şi a întărit faptul că strategia de carieră trebuie stabilită din vreme, urmând nişte paşi clar definiţi şi fixându-ne nişte ţinte ferm asumate.

Experienţele personale ale personalităţilor invitate au fost dublate de abordarea tehnică a procesului de alegere a carierei. Lista completă a vorbitorilor: Lia Perjovschi, George Ivascu, Irina Wagner, Radu Tudorache, Monica Tatoiu, Cătălin Mitulescu, Delia Burnham, Daniela Fugaru, Alexandru Ciochia, Florin Glinta, Anda Marian, Andrei Popescu, Doina Rusti, Alexandru Ciucu, Sandra Ecobescu, Monica Brânduşescu şi Mihai Iordache.

Detalii (mod de organizare, fotografii şi follow-up) pe http://atreiacafea.ro/

Parteneri media: HotNews.ro, Toateblogurile.ro, Elevate, 121.ro, Talent Gate, Radio Lynx, EurActiv, Cariere, Smart FM, Hobby Cafe.
Parteneri educaţionali: HOLA, ASER, LEAP, AEGEE, AIESEC, VIP, Momenttum, Universitatea Bucureşti, ANPCDEF, Fundaţia „Noi Citim”.

a-treia-cafea-sigla-2

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

2 comentarii

Comentează