Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Afterschool bazat pe conceptul de educatie pozitiva, Cluj Napoca.

0

In Cluj Napoca s-a lansat primul afterschool bazat pe conceptul de educatie pozitiva, anunţă lumebuna.ro

„Copiii se nasc cu potentialitati virtuale de dezvoltare, invatare si comunicare, pe care numai stimularea si orientarea pozitiva le vor transforma in capacitati. Sprijinind independenta, dobandirea capacitatii de decizie si asumarea responsabilitatilor, Junior Leaders Afterschool isi propune sa faciliteze constructia unei imagini de sine puternice, pozitive care sa determine increderea in fortele proprii si respectul de sine la copii. Psihologia ne invata ca increderea in fortele proprii aduce jumatate din energia necesara rezolvarii sarcinilor.

Cateva repere ale programului Junior Leaders Afterschool:

pozitiv• Junior Leaders Afterschool faciliteaza dezvoltarea abilitatilor de viata, bazandu-se pe o abordare pragmatica;

• Metodele folosite sunt cele ale educatiei nonformale (teme flexibile si varíate);

• Junior Leaders Afterschool descopera si dezvolta potentialul tinerilor;

• Educatia nu se adreseaza “copiilor” ci fiecarui copil in parte;”

Citeşte mai multe informaţii despre această iniţiativă pe lumebuna.ro
A.S.C.U – Alternativa Sociala si Capital Uman sunt iniţiatorii acestui tip de program. În continuare iată câteva informaţii despre echipa de specialişti de la A.S.C.U.
Cine suntem noi?

„Suntem un grup de psihologi si psihoterapeuti care ne-am propus sa promovam psihologia, ca domeniu din care fiecare om poate aduna beneficii.
Poti fi chiar tu, adolescent, aflat la inceputul vietii, care stai inca in cumpana gandindu-te pe ce cale s-o apuci, sau poti fi tu- femeie moderna care te lupti cu clisee impuse de societate, pot fi parintii vostri, fratii vostri sau copii vostri. Poate fi managerul care-si doreste performanta de la angajatii sai, sau poate fi angajatul care-si doreste sa performeze.
Cu totii ne confruntam cu o multime de probleme. Psihologia este instrumentul, dar si calea prin care ne putem optimiza viata, ne putem cunoaste mai bine si ne putem explora limitele. Ne propunem astfel explorarea stiintifica si practica a capacitatilor omului.”

Expertiza noastra

„Nu avem doar pasiune pentru domeniul psihologiei, dar avem si pregatirea necesara pentru a o practica.Formare profesionala:

– „Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei”, Universitatea Bucuresti, sectia Psihologie
– Master „Psihoterapii cognitiv-comportamentale”, Universitatea Titu Maiorescu, Bucuresti
– Cursuri de formare in „Psihoterapie cognitiv-comportamentala si interpersonala”
– Seminarii de dezvoltare personala prin metode ale psihoterapiei cognitiv-comportamentale si interpersonala
– Formare in „Terapie sistemica de familie”
– Formare de „Practician” si „Master” in „Programare Neuro-Lingvistica”
-Certificare ca si Consultant in Cariera GCDF (Global Career Development Facilitator)”

Mai multe date despre ASCU pe site-ul ascu.ro

(foto Florin Ghindă, 2008)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.