Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cadoul care schimbă vieți: Galantom lansează campania socială Dăruiește ziua ta

0

Galantom își propune ca fundraiserii care își dăruiesc ziua de naștere să strângă donații de peste 100.000 lei pentru cauze sociale în 2016

Galantom, platforma de fundraising pentru organizații nonguvernamentale, lansează campania socială Dăruiește ziua ta, prin care îi încurajează pe cei care îşi serbează ziua de naştere ca, în loc să primească un cadou clasic, să îi îndemne pe cei dragi din jurul lor să facă o donație pentru un proiect social susținut de ei.

Vizual_campanie_Galantom

Toți cei care se aniversează în lunile care urmează și doresc să se alăture campaniei, o pot face foarte simplu, accesând site-ul galantom.ro/daruiesteziuata.

Trebuie doar să aleagă o organizație și proiectul acesteia pe care doresc să îl susțină (poate fi o organizație din cele peste 100 înscrise pe Galantom.ro sau una propusă de ei). Apoi, își creează o pagină personală de fundraising, pe care o promovează online și offline, prin intermediul căreia se pot colecta foarte ușor donații online, prin plata cu cardul.

Acest model de fundraising peer to peer online, prin care oamenii donează unor ONG-uri pe care le susțin provocări personale sau evenimente importante din viața lor (participarea la un maraton, prima alergare, ziua de naștere, nunta, renunțarea la fumat etc.) a fost implementat în România de către Galantom.ro, în urmă cu 3 ani. Până în prezent, platforma a înregistrat rezultate impresionante: intermedierea unor donații de peste 2,4 milioane de lei, obținute de peste 1.900 de fundraiseri voluntari înregistrați pe site, și peste 100 de organizații înscrise.

În ultimii 3 ani, fundraiserii voluntari de pe site au colectat prin dăruirea zilei de naștere donații de peste 177.000 lei, iar platforma își propune pentru 2016, odată cu lansarea microsite-ului dedicat, ca proiectul să genereze în total donații de peste 100.000 lei pentru organizațiile beneficiare.

Printre persoanele publice care și-au donat evenimente din viața lor pe platforma Galantom se numară: Dana Rogoz și Toader Pun (care și-au dăruit ziua de naștere), Cornel Ilie, Amalia Enache, Andreea Raicu, Dragoș Bucurenci, Adrian Hădean, Andreea Răducanu.

Campania este susținută de un video de prezentare realizat de The Big Film, care este inspirat chiar din povestea fundraiserilor, membri ai comunității Galantom, care au reușit să schimbe vieți.

Dăruiește ziua ta este unul dintre cele 10 proiectele câștigătoare ale programului de granturi pentru ONG-uri „Teimplici” ediția 2015 desfășurat de Telekom, la care au participat peste 130 de organizații nonprofit.
Parteneri ai campaniei sunt Restaurantul Pescaruș, Studio Lumiere, Haart Studio și Elite Running.
Mai multe detalii despre Dăruiește ziua ta pe galantom.ro/daruiesteziuata.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.