Romanii sunt în topul nationalitatilor care calatoresc în Israel

0

Israelul este o destinatie de calatorie preferata de tot mai multi turisti romani, oferind experiente multiculturale, o viata de noapte intensa, delicii gastronomice si posibilitati pentru turismul de aventura. Astfel, romanii sunt în top 10 la nivel mondial în lista tuturor nationalitatilor care calatoresc în Israel si în top 5 la nivel european. Ei reprezinta 17.5% din fluxul de turisti pe care Israelul îi absoarbe din Europa Centrala si de Est, find pe primul loc în regiune, depasind Polonia sau chiar Canada si Brazilia, la nivel mondial.

Conform unui studiu realizat în anii trecuti de catre Ministerul Turismului din Israel, aproximativ 49% dintre vizitatorii romani în Israel au varste cuprinse între 35 si 60 de ani si aproximativ 31% au varste cuprinse între 20 si 35 de ani. Principalele destinatii din Israel alese de vizitatori sunt orasele Tel Aviv si Ierusalim.

Romania se afla acum pe locul 5 în topul tarilor la nivel european ca pondere a numarului de turisti straini care vin în Israel, si suntem siguri ca vom reusi sa ne mentinem în acest top. Este prima tara din Europa Centrala si de Est ca numar de turisti în Israel, depasind Polonia, si continua sa înregistreze cresteri de doua cifre de la luna la luna. Scopul nostru este acela de a convinge turistii romani sa priveasca Israelul dincolo de pelerinajul religios si sa descopere complexitatea activitatilor disponibile în tara noastra: plaje Blue Flag, ateliere gastronomice, degustari de vin si multe altele” a declarat Larissa Samoilovich, Ministerul Turismului din Israel.

Planuri pentru 2023: investitii în dezvoltari hoteliere noi, digitalizarea aeroportului Ben Gurion si transport public mai accesibil turistilor

Pe masura ce turismul incoming creste, Ministerul Turismului din Israel a alocat granturi de 49 milioane USD pentru a sprijini planurile de finantare pentru construirea de noi hoteluri în Israel sau extinderea celor existente. Anul acesta s-a deschis deja David Kempinski la Tel Aviv si alte trei hoteluri noi sunt în curs de deschidere în Ierusalim. Pana la sfarsitul anului 2023, 25 de hoteluri noi sunt programate sa îsi deschida portile în Israel.

Digitalizarea aeroportului Ben Gurion

Autoritatea Aeroporturilor din Israel (IAA) a anuntat ca principala cale aeriana de acces în Israel, Aeroportul Ben Gurion, va deveni aeroport digital în 2023, în încercarea de a scurta timpii de asteptare de la ghiseele de check-in si de a elimina verificarea de securitate. Peste 50 de milioane shekeli sunt alocati pentru acest proiect.

Transportul public mai accesibil pentru turisti

Începand cu 17 Septembrie, un nou tren de noapte va functiona între Aeroportul Ben Gurion si Tel Aviv / Ierusalim. Acest nou tren va circula o data pe ora, de Sambata pana Miercuri. Serviciul catre Ierusalim nu va fi disponibil în zilele de joi, din cauza lucrarilor de întretinere, si vineri din cauza sarbatorii de Sabatului. Cu toate acestea, serviciul va functiona toata noaptea între Tel Aviv si Aeroportul Ben Gurion în zilele de joi.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.