Ziua Psihologului marcată la Brașov printr-o masă rotundă pe tema sănătății emoționale

0

Luni, 27.05.2024, cu ocazia Zilei Naționale a Psihologului, compania canadiană Canam a fost gazda unui eveniment important dedicat sănătății mintale și emoționale în școli și comunități, la inițiativa Fundației Hera, prin reprezentanții săi, Camelia Clem, Președinte și Florența Dănilă, Vicepreședinte. Evenimentul, desfășurat sub forma unei mese rotunde, a reafirmat angajamentul în privința parteneriatului pentru promovarea sănătății emoționale în România, având ca model politicile publice ale provinciei canadiene British Columbia.

Pentru acest scop, au răspuns invitației personalități importante precum Excelența Sa, Gavin Buchan, Ambasadorul Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova, Allen Coliban, Primarul Municipiului Brașov, dar și numeroși medici și specialiști din domeniu: Conf. Univ. Dr. Costin Anastasiu (în calitate de medic, dar și reprezentant al Universității Transilvania din Brașov), Psh. Cătălin Stanciu, Psh. Dan Tața (Director CJRAE), Dr. Preda Mircea (Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie Doctor Ioan Aurel Sbârcea), Psh. Ovidiu Herciu (Președintele Colegiului Psihologilor din Brașov), Psh. Bianca Zupcău  (Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie Doctor Ioan Aurel Sbârcea), Psh. Anda Zarafu, Prof, Roxana Blaj și Psh. Rodica Incze.

În cadrul discuției s-au abordat aspecte esențiale legate de importanța sănătății emoționale pentru tinerele mame, dar și în școli, în mediul public și privat. Participanții au evidențiat nevoia urgentă de a implementa programe de sprijin emoțional pentru cei care au nevoie și impactul pozitiv pe care aceste programe l-ar putea avea în comunitate.

Evenimentul marchează și pregătirile pentru cea de-a patra ediție a Festivalului AFECT, un proiect important al Fundației Hera dedicat promovării sănătății mintale și conștientizării nevoii de educație emoțională.

E.S. domnul Gavin Buchan, ambasadorul Canadei, a declarat: „Sănătatea mintală contează.  Am fost foarte impresionat să aud despre activitatea desfășurată de Fundația HERA în probleme precum depresia și anxietatea.  Aceste provocări ne afectează pe toți și sunt mândru că resursele dezvoltate de British Columbia Provincial Health Services Authority ajută acum oamenii aici, în România.”

“Suntem încântați să vedem un interes crescut față de sănătatea emoțională în școli și comunități. Este esențial să ne concentrăm pe acest aspect pentru a asigura o dezvoltare sănătoasă și echilibrată a tinerilor noștri. Evenimente ca acesta ne oferă oportunitatea de a colabora și de a găsi soluții eficiente împreună”, a declarat Gabriel Edițoiu, reprezentantul Canam.

”Acest eveniment reconfirmă credința noastră, a oamenilor din Fundația HERA, anume că puterea lui împreună este uriașă” –  Camelia Clem, Președinte Fundația HERA.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.