Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Internaţională a Jazzului, 30 Aprilie, Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca

0

Pe 30 Aprilie 2014, pentru al doilea an consecutiv, Clujul sărbătoreşte Ziua Internaţională a Jazzului sub patronajul UNESCO, cu un festival-regal al jazzului.

Afis-Ziua-Internationala-a-Jazzului

După spectacolul sold-out de anul trecut, susţinut de Budapest Jazz Orchestra şi Elena Mîndru Quintet, Ziua Internaţională a Jazzului, ediţia 2014, ridică mai sus ştacheta şi pune în scenă pentru clujeni un program cuprinzător, echilibrat, cu mult jazz adevărat şi mai puţin experimental, axat pe modernism şi contemporaneitate şi acreditat de jazzmani din peste 5 ţări, nume recunoscute pe scenele europene de profil:

Ola Onabule (voce; Marea Britanie)

Hailey Tuck (voce; US/Franţa)

Andrea Bonioli Quartet (tobe, clape, contrabas, saxofon; Italia)

Angela Avetisyan Quartet (trompetă, clape, bass, tobe; Rusia/Germania)

Villu Veski (saxofon; Estonia)

La Cluj-Napoca, întreaga zi de 30 aprilie e încărcată de activităţi dedicate tuturor melomanilor şi studenţilor: workshop-uri de jazz susţinute de artişti, sesiuni de jazz poetry şi jazz românesc. Alături de noi va fi şi Ambasadorul Zilei Internaţionale a Jazzului în România, Conf. Univ. Dr. Virgil MIHAIU. Reputatul jazzolog român va sustine un curs de Estetica Jazzului.

Informaţii despre invitaţi şi programul complet al zilei se găsesc pe site-ul evenimentului: www.JazzDay.ro .

Preţul biletelor pentru spectacolul de Gală de la Casa de Cultură variază între 35 şi 80 de lei şi pot fi achiziţionate online din reţeaua biletmaster.ro sau de la Casa de bilete a sălii de spectacol şi a Teatrului Maghiar. Mai multe informaţii pe www.JazzDay.ro // www.facebook.com/Jazzday.ro

Anul acesta, în jurul Zilei Internaţionale a Jazzului se reunesc comunităţi de jazz din întreaga ţară. Astfel, multiple manifestări şi concerte dedicate jazzului se vor organiza în Bucureşti, Zalău, Oradea şi Alba Iulia, alături de entităţi importante din industria muzicală de profil: JazzRadio.ro, Alba Jazz, Jazz Compas, Jazz.ro, Jazz Napocensis, Academia de Muzică Gh. Dima. La nivel global, această zi internaţională este sărbătorită în peste 200 de oraşe sub patronajul UNESCO.

Cluj can Jazz! Romania can Jazz. Again.

Eveniment organizat de Asociaţia Transylvania Cultural Community, sub patronajul UNESCO

Recomandat de: JazzRadio.ro

Despre Ziua Internaţională a Jazzului

În noiembrie 2011, cu ocazia Conferinţei Generale UNESCO, comunitatea internaţională a proclamat 30 aprilie ca „Ziua Internaţională a Jazzului”. Acesta zi are rolul de a reuni comunităţi, şcoli, artişti, istorici, academicieni şi pasionaţi de jazz din toată lumea pentru a sărbători şi pentu a învaţa despre arta jazz-ului, rădăcinile sale, viitorul şi impactul lui. La nivel global, peste 200 de oraşe celebrează această zi

România s-a alăturat în 2013 celebrării globale,  cu un program complex, derulat la Cluj-Napoca, pe parcursul întregii zile de 30 aprilie. Printre artiştii care au omagiat jazzul la Cluj anul trecut se numără Budapest Jazz Orchestra, Elena Mîndru Quintet, Mood Quartet, Jazzy Mood ş.a.

Despre Virgil Mihaiu,

Ambasadorul Zilei Internaţionale a Jazzului în România

Virgil Mihaiu este scriitor, jazzolog şi diplomat roman, poliglot, promotor cultural, performer de jazz-poetry. S-a afirmat ca poet al “generaţiei ‘80” şi al grupării “Echinox” de la Cluj şi este unul dintre cei mai importanţi critici de jazz din Europa. Între 1981-1992 a fost redactor al revistei Jazz Forum, revista Federaţiei Internaţionale de Jazz (Varşovia), iar din 2001 este primul est-european cooptat în colegiul redacţional multinaţional al publicaţiei pivot a jazzologiei mondiale – Down Beat.

Între 2006-2012 devine întâiul director al Institutului Cultural Român din Lisabona şi ministru consilier pe lângă Ambasada României din Portugalia.

Printre publicaţile sale se numără şi „Cutia de rezonanţă”, primul volum românesc de „eseuri despre jazz din perspectiva culturii contemporane”. Din 1992 este profesor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, unde susţine Cursul de Estetica Jazzului.

Despre Ola Onabule

voce, UK

ola-onabule-ziua-internationala-a-jazzului-2014Artist nigerian crescut in Regatul Marii Britanii,  inspirant pentru secolul 21 intr-un timp de mare schimbare in industria muzicala. Ola a scris, inregistrat si produs 8 albume. Calitatea productiei si inregistrarii a atras atentia ilustrul producator de instrumente Neumann & Sennheiser  din Germania si ACS din Marea Britanie care au avut un aport considerabil in munca sa in termeni de resurse si echipamente .

De-a lungul carierei, Ola a aranjat si a produs  propriile albume, in aceste multiple ipostaze a facut tot cea ce este necesar pentru a ramâne autonom si implicat in calatoria sa muzicala. Nu i-a fost niciodata frica sa confrunte  noile provocari, intotdeauna in evolutie ca si compozitor, urmarind adevarul in muzica sa.

Spectacolele live incarcate emotional  l-au propulsat la unele dintre cele mai prestigioase festivaluri , sali de concerte si cluburi de jazz din intreaga lume , care includ scena principala a Festivalului de Jazz de la Montreal, Vancouver, Edmonton si Victoria Jazz Festival.

Despre Angela Avetisyan 4tet

angela-avetisyan-quartet-ziua-internationala-a-jazzului-2014Armenia

Pasionant si expresiv, personal si sensibil, puternic si intens – acesta este muzica Nu Jazz Band-ului “Angela Avetisyan 4tet”.

S-a nascut în Armenia si a crescut în Rusia, trompetista Angela Avetisyan impreuna cu Pedro Hernandez (b) din Chile, Misha Antonov (p) din Rusia si Fukumori Shinya (dr) din Japonia imbina muzica funk, jazz, pop cu muzica de salon pentru a crea propriul lor stil de sunet rafinat. Incepand cu luna octombrie 2011, trupa a avut prezente artistice in Germania, Franta, Elvetia si Belgia si a inregistrat primul lor CD, care a fost promovat in timpul turului de lansare „INSIDE” 2013 în locatii din Berlin, Stuttgart, Zürich, Munchen si multe altele.

 

Despre Hailey Tuck

hailey-tuck-ziua-internationala-a-jazzului-2014voce, US

Nascuta in Austin-Texas si crescuta in jurul jazzului anilor ’30 cu rochii de epoca si filme alb-negru, dragostea lui Hailey pentru stilul vintage a deteminat-o sa se mute in Franta la varsta de doar 18 ani, in cautare „La vie en rose”.

Ea s-a impus ferm ca un favorit pe scenele Parisului cu o autenticitate care este datorata timpului petrecut in copilarie in compania muzicii unor artisti ca Ella Fitzgerald si Billie Holiday care si-au pus adanc ampreanta pe stilul ei. In primul ei album omonim, Hailey invita ascultatorul sa paseasca intr-o lume atemporala a spectacolelor de la miezul noptii si petrecerilor de noaptea tarziu, evocand in propriul stil epoca frumoasa a secolului 21.

Despre Andrea Bonioli 4tet

andrea-bonioli-quartet-ziua-internationala-a-jazzuluiItalia

Pe numele sau intreg Andrea Maria Bonioli s-a născut la Roma în anul 1974 . A absolvit  percutii, jazz vibrafon si tobe la Conservatorul Santa Cecilia din Roma. De-a lungul carierei a avut reprezentatii in cele mai importante sali de concerte din Italia si din Europa: Auditorium PDM-Roma, Teatro Argentina-Roma, Arena di Verona, Royal Albert Hall-Londra, Palais Des Expositions-Paris, Parthenon-Atena, doar pentru a mentiona cateva dintre ele.

Deasemenea, in noiembrie 2005, colaboraza cu Roger Waters (Pink Floyd) luand parte la avanpremiera mondiala a celui mai recent proiect a lui Waters, „Ça ira” la Parco della Musica din Roma. Tot la capitolul colaborari de mentionat este evenimentul international „We are the future” realizat de Quincy Jones si difuzat pe MTV in intreaga lume, live de la Circo Massimo din Roma, unde multi artisti internationali Carlos Santana, Alicia Keys, Zucchero, Noa au luat de asemenea parte.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.