Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Zeci de invitați internaționali și înscrieri deschise la Impact Festival Cluj-Napoca

0
  • Care sunt direcțiile prioritare ale dezvoltării Clujului și cum putem ajunge acolo unde ne dorim: dezbateri și prezentări ale unor cazuri de succes au loc în cadrul celui mai mare eveniment public centrat pe viitorul orașului, Impact Festival
  • Clujenii care vor să participe la dialogul public din seara de 16 iunie și să contribuie cu propriile idei pentru viitor se pot înscrie deja online pe site-ul evenimentului

Impact Festival, evenimentul în care tema centrală este viitorul Clujului, va avea zeci de invitați care vor demonstra cum acțiunile fiecăruia dintre noi pot schimba viitorul unei comunități.

Cum putem face ca inițiativele noastre să aibă succes? Cum transformăm o idee bună într-un plan cu șanse reale de reușită? Cum aducem antreprenoriatul în mediul universitar? Cum ajută tehnologia la dezvoltarea comunităților și a organizațiilor? Toate aceste întrebări și multe altele își vor găsi răspunsul din partea experților internaționali care vor prezenta modele și exemple funcționale din experiența lor la nivel global.

Impact-Festival

Evenimentul va avea loc în 16 iunie și va debuta prin două sesiuni organizate la Grand Hotel Italia, Inspiration Arena și Masterclass-uri, urmate de cel mai mare dialog public din istoria orașului – World Cafe – programat seara de la ora 19:30, în Piața Unirii. Participarea la toate secțiunile Impact Festival este gratuită, pe baza înscrierii prealabile online, pe site-ul www.impactfestival.ro.

Inspiration Arena reprezintă o serie de discursuri, fiecare cu o durată de 30 de minute, în cadrul cărora punem sub semnul întrebării ipoteze fundamentale și împărtășim idei noi despre moduri diferite în care abordăm lumea din jurul nostru. Maggie De Pree, reprezentanta League of Entrepreneurs, va vorbi despre „intraprenorul social”, iar ambasadorul festivalului Burning Man, Bear Kittay, despre stimularea culturii participative reprezentantive. Dr. Marc J Ventresca, de la Universitatea Oxford, este invitat pentru a dezvolta subiectul „Infrastructurii de impact”. Lista speakerilor este completată de Issam Chleuh („Cum ne învață Africa arta leapfrogging” – a dezvoltării accelerate de care România are nevoie, evitând greșelile făcute deja în alte părți ale lumii) și de Christine Souffrant din partea Vendedy, despre „Legendele impactului – puterea acțiunilor mărunte”.

Zona de masterclass va fi susținută de invitați precum Dominik B. Domnik, de la Social Entrepreneurship Akademie (Germania), care va explica „Cum să insuflăm antreprenoriatul în programa universitară”.  Chris Worman, Director Senior de Marketing și Comunicare în cadrul TechSoup Global, va demonstra cum schimbările tehnologice și sociale pot transforma idei minunate în aplicații utile.

Seara, de la 19.30, Impact Festival continuă cu un dialog de masă în Piața Unirii din Cluj-Napoca. La kilometrul zero al orașului, clujenii sunt invitați să genereze o „unire a ideilor bune”, contribuind cu propriile idei despre viitorul Clujului, într-un dialog public pe formatul World Cafe. Întreaga piață va fi special amenajată pentru ca participanții să poată dialoga cu persoanele din domenii diferite de activitate.

Programul complet al evenimentului este disponibil online la www.impactfestival.ro, locul unde se pot face și înscrierile.

Impact Festival Cluj-Napoca este organizat de Impact Hub, BCR și Fundația ERSTE cu sprijinul Ursus, Primăria Cluj-Napoca, Ministerul Afacerilor Externe, RoAid, UNDP, Benisi și al agenției PR&More. Un eveniment în cadrul Capitalei Europene a Tineretului Cluj-Napoca 2015.

Despre organizatori

Impact Hub

Impact Hub este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 60 de orașe de pe 5 continente.ceurmeaza.impacthub.ro

Banca Comercială Romană (BCR)

Banca Comercială Romană (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând societățile de profil de pe piața leasingului, managementului activelor, pensiilor private şi a băncilor de locuințe. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienți şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienților şi după numărul celor pentru care BCR este principala instituție cu care fac banking. Ca lider în domeniul bancar, misiunea BCR în ceea ce priveşte responsabilitatea socială este să catalizeze resurse pentru dezvoltarea socială şi economică a României. Banca dezvoltă şi susține programe în cadrul a trei platforme de implicare în comunitate: Antrenorii Responsabilității Financiare, Antrenor de Antreprenor şi platforma de Leadership Social, care agregă inițiative de susținere a comunităților locale şi acțiuni de voluntariat ale angajaților. www.bcr.ro

Fundaţia ERSTE

În 2003, Fundaţia ERSTE a evoluat din “Erste Österreichische Spar-Casse”, prima Bancă de Economii din Austria. Fundaţia ERSTE este acţionarul principal al Grupului Erste şi investeşte în dezvoltarea societăţii civile din Europa Centrală şi de Sud-Est, susţinând participarea socială. Obiectivul Fundaţiei este să-i aducă pe oameni împreună şi să ofere informaţii despre istoria recentă a unei regiuni care a cunoscut schimbări dramatice începând cu 1989. Fiind o fundaţie activă, îşi dezvoltă propriile proiecte în cadrul a trei programe: Dezvoltare Socială, Cultură şi Europa. www.erstestiftung.org

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.