Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

VIDEO: Povestea lingurarului Mark Tudose

0

Linguri cu poveşti

Făcând un lucru din plăcere şi pasiune, la un moment dat, practic, nu simţi că munceşti.

O faci, pur şi simplu.” 

De la videoclipuri muzicale, la video-uri corporate sau de la video-uri aeriale, la cele sport. Este talentat şi îi plac toate tipurile de video-uri, dar, ca orice om, el are o slăbiciune, şi anume documentarele artistice. Din acest motiv, Matei Pleşa a pornit proiectul pe care urmează să vi-l prezentăm: Fascinaţia Meşteşugului.

MG_4893Proiectul îşi doreşte să motiveze oameni, să spună poveşti de viaţă mai mult decât impresionante, căci, sunt unele cuvinte, fapte sau lucruri care pot să marcheze. De asemenea, Fascinaţia Meşteşugului îşi doreşte să susţină şi să motiveze atât tradiţionalii meşteşugari, cât şi tinerii creativi care pun pasiune şi entuziasm în fiecare obiect pe care îl realizează Cum un proiect nu se dezvoltă singur, alături de Matei, mai şlefuiesc şi lustruiesc la documentare Brînduşa Inocan şi Emanuil Iova. Ei şi-au propus să realizeze o serie de documentare video, motivaţionale despre pasiune, perseverenţă, meşteşug şi continuitate.

MG_4907Seria de documentare a ajuns la numărul 4 şi continuă cu prezentarea lingurarului Mark Tudose. Mark a venit din Bucureşti la Sighişoara să ne spună poveşti, nu orice fel de poveşti, ci despre noroc, dragoste, înţelepciune, frumuseţe, putere şi siguranţă. Poveştile lui nu sunt scrise, ci sunt sculptate în lemn, iar pe măsură ce îi asculţi povestea, ea prinde forma unei linguri. Fiecare lingură are pe coadă sculptat un simbol căruia îi este atribuită o poveste tradiţională românească, fie că este vorba despre înţelepciune reprezentată de simbolul bufniţei, despre putere reprezentată de simbolul şarpelui sau despre noroc reprezentat de simbolul berzei.

A început să sculpteze în cetatea din Sighişoara, sub privirile trecătorilor, dar poveştile sale îi determinau pe trecători să se oprească, să asculte şi să cumpere mai mult decât o simplă lingură. Acum, Mark are propriul site cu linguri şi o galerie de arta în Sighişoara. Este cunoscut pe patru continente sub pseudonimul The Spoonman, şi pe bună dreptate, el nu creează doar linguri, ci şi povesti, căci “orice lucru din lumea asta care nu are o poveste este neterminat, este incomplet”

Fascinaţia Meşteşugului îşi caută viitorii meşteşugari şi vă invită să îi lăsaţi recomandările pe pagina de facebook. Tot acolo veţi găsi şi ultimele noutăţi.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.