Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vara asta se bea apă!

0

Trei studente de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din Cluj au demarat o campanie publică pornind de la ideea interesantă de a promova consumul de apă mai ales vara, când riscul deshidratării este mult mai ridicat din cauza căldurii, iar tentaţia de a ne răcori cu băuturi care nu sunt tocmai indicate pentru sănătate este foarte mare.
Puţini ştiu că apa reprezintă aproximativ 70% din corpul nostru. Specialiştii în domeniu au calculat chiar cantitatea de apă din fiecare organ uman. Astfel, în sânge avem 83% apă, creierul nostru este 75% apă, iar ochii conţin 95% apă. Într-o proporţie covârşitoare şi alte organe umane vitale conţin apă: rinichii, plămânii sau muşchii. Apa ne este necesară pentru digestie, pentru absorbţia nutrienţilor, pentru circulaţia sângelui şi pentru eliminarea toxinelor din organism. Cu alte cuvinte, fără apă nu putem trăi.

vara-asta-se-bea-apa
Astfel, sub sloganul “Vara asta se bea apă!” tinerele entuziaste de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din Cluj au conceput o adevărată campanie al cărei obiectiv este promovarea consumului optim de apă pe timpul verii şi determinarea oamenilor să se hidrateze corespunzător.

Fără sprijin financiar şi fără logistica necesară, tinerele au arătat că poţi face multe, înarmat doar cu entuziasm, idei interesante şi voinţă. Au creat un site (varaastasebeaapa.tk) unde oferă răspunsuri la întrebări precum de ce e important să fim hidrataţi, câtă apă ar trebui să bem zilnic sau cum pierde organismul apă.

În elanul lor, tinerele au creat pentru campanie şi o pagină pe Facebook (www.facebook.com/varaastasebeaapa) şi au obţinut rapid peste 800 de aprecieri. Foarte bine concepută, pagina respectivă vine să completeze informaţiile de pe site. Echipa campaniei „Vara asta se bea apă!”, care ne îndrumă să bem apă şi să ne păstrăm astfel sănătatea, vine pe Facebook cu idei utile şi haioase cum ar fi cea legată de cum să dai gust apei cu arome naturale, cu un quiz despre hidratare sau ne face cunoscut modul de a îmbunătăţi calitatea apei potabile.

Pentru mai multe informaţii despre campanie vizitaţi https://www.facebook.com/varaastasebeaapa şi varaastasebeaapa.tk!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.