Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Transylvania Horse Show, primul concurs hipic international din Romania in 2012

0

Transylvania Horse Show este un eveniment ecvestru international care va reuni in Romania, in perioada 18-20 mai 2012, peste 80 de concurenti veniti din 15 tari. Va fi un sfarsit de saptamana dedicat sporturilor ecvestre si iubitorilor de cai, ȋntr-un peisaj idilic, in apropierea unuia dintre cele mai bine pastrate orase medievale din Europa, Sighisoara.

Transylvania Horse Show se afla anul acesta la a doua editie si este organizat in satul Prod, comuna Hoghilag (la doar16 km de Sighisoara) de Cross-Country Farm cu sprijinul Federatiei Ecvestre Romane si Federatiei Ecvestre Internationale. Evenimentul gazduieste 2 tipuri de competitii dar si o serie de demonstratii care vor transforma weekend-ul viitor intru-un adevarat spectacol in natura dat in cinstea acestui sport nobil.

Concurs International Complet (CIC 1*). La aceasta disciplina de Proba Completa calaretii profesionisti vor avea de infruntat 3 probe: dresaj, obstacole, cross-country. Concursul este organizat in colaborare cu Federatia Ecvestra Romana (FER) si Federatia Ecvestra Internationala (FEI). Premiile de la aceasta categorie insumeaza 4000 de Euro.

Concurs International Universitar, “Cupa Natiunilor pentru Studenti” (“Student Riders Nation Cup – SRNC), este organizat in colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC) – cea mai mare asociatie de acest gen din lume. La aceasta sectiune participa studenti calareti din toata lumea care vor concura la 2 probe: dresaj si sarituri obstacole.

Probele din concurs:

1.Cross-country

29 de obstacole vor fi distribuite pe o distanta de2.900 m, ȋn cadrul unui circuit ȋn aer liber. Obstacolele constau ȋn obiecte solide construite din obiecte intâlinite in natură precum si diferite obstacole cum ar fi iazuri si santuri sau combinatii ale celor doua categorii, ideea probei fiind de a imita obstacolele care ar putea apărea în mod normal într-un  peisaj de ţară. Ele nu cad atunci cand sunt atinse de cai, motiv pentru care proba este foarte riscanta. Parcursul de obstacole este de nivel international, traseul competitiei fiind realizat sub ȋndrumarea domnului Peter Fell din Irlanda, delegatul tehnic  al FEI (Federatia Ecvestra Internationala). La aceasta proba vor participa doar concurentii de la categoria „Concurs International Complet”, categoria 1* (CIC 1*).

2. Sarituri obstacole

Concursul de sarituri peste obstacole testeaza abilitatile tehnice in saritura, atȃt ale calaretului cȃt si ale calului, inclusiv supletea, musculatura si conditia fizica a acestora. Ȋn arena vor fi pregatite ȋntre 10-15 obstacole ce vor trebui sarite ȋntr-o ordine prestabilita. Spre deosebire de obstacolele de cross-country, aceste obstacole sunt compuse din elemente ce pot cadea liber, situatie ȋn care concurentul va primi puncte de penalizare.

3. Dresaj

Proba de dresaj consta ȋntr-un sir de miscari exacte, executate calare ȋntr-o arena ȋnchisa de 20x60m. Arbitri vor nota echilibrul, ritmul, supletea, supunerea calului si armonia acestuia ȋmpreuna cu calaretul.
Fiecare miscare din cadrul testului este notata pe o scara de la 0 la 10, 10 fiind nota cea mai mare posibila cu un scor maxim total obtinut ȋn functie de numarul de miscari.

Juriul va fi format din 2 membri ai Federatiei Ecvestra Romana (FER) si va fi prezidat de arbitrul international Yuri Dinev Valev din Bulgaria. Prezenta delegatului tehnic al Federatiei Ecvestre Internationale, Peter Fell din Irlanda, specialist in constructia traseelor de cross-country, este garantia faptului ca evenimentul se va desfasura conform standardelor internationale.

Evenimentul va fi comentat live de Ed Holloway, un comentator sportiv profesionist din Marea Britanie specializat pe disciplina “Proba completa”.

In afara competitiei, spectatorii vor putea participa vineri la un workshop de dresaj natural sustinul de actorul Denis Stefan, sub programul “Caii Romaniei”. De asemenea, sambata cei prezenti vor putea urmari un spectacol ecvestru alcatuit din demonstratii de tir cu arcul calare, demonstratii de dresaj natural si dresura in libertate facuta de reprezentantul scolii Kassai in Romania, actorul Denis Stefan, dar si alte momente surpriza sustinute de cascadori romani. Show-ul este programat pentru ziua de sambata, incepand cu ora 12:30.

Competitia se va intinde pe 3 zile. Ziua de concurs va incepe la ora 9:00 si se va inchide in jurul orei 17:30. Programul complet il gasiti aici: www.horseshow.ro/ro/program-general

Organizatorii Transylvania Horse Show 2012 ii invita sa petreaca un weekend de poveste in inima naturii  atat pe cei pasionati de cai dar si pe cei care isi doresc sa cunoasca mai bine tainele calariei. Iata cateva variante de cazare in zona: www.horseshow.ro/ro/cazare

Pentru mai multe informatii va rugam vizitati pagina oficiala a evenimentului: www.horseshow.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.