Transilvania Fest se intampla la Blaj in perioada 29-31 iulie 2011

0

Editia a saptea a festivalului itinerant de cultura şi mancare Transilvania Fest se va desfasura in judetul Alba. Dupa o cercetare de 4 luni, festivalul stabileste orasul Blaj ca locatie pentru 2011.

Transilvania Fest este un festival de cultura si mancare care promoveaza traditiile, cultura si punctele forte din zona omonima. In 2008 festivalul, pe atunci numit Turda Fest, devine itinerant, pentru a putea astfel sa promoveze Transilvania din diverse puncte ale acestei regiuni. Principiul de lucru este cel al rotatiei, in fiecare an fiind randul altei localitati transilvanene sa aiba parte de beneficiile unui asemenea proiect, derulat atat pe termen scurt cat si pe termen mediu si lung.

„Dupa ce ultimele doua editii ale festivalului s-au desfasurat in judetele Cluj si Sibiu, am ales prin principiul rotatiei, dintre toate judetele Transilvaniei, judetul Alba. Dupa patru luni de cercetari, ne bucuram ca am gasit gazda editiei din 2011: municipiul Blaj, un oras ospitalier si ofertant din punct de vedere cultural şi logistic”. (Rares Craiut, director de festival)

Festivalul, ca eveniment derulat pe trei zile, se doreste a fi doar „varful aisbergului”: promovarea unor manifestari specifice si aducerea de turisti si cumparatori.

Pe langa acestea, Transilvania Fest lucreaza de-a lungul anului cu reprezentanti ai comunitatii, din sectoarele public, privat si non-profit. De asemenea organizeaza intalniri cu lideri din comunitate, lucreaza cu copiii si profesorii, identifica potentialii mestesugari si producatori din zona si demareaza procedurile de certificare a acestora. Parteneriatele cu comunitatile de afaceri din zona sunt cautate si incurajate, pentru a potenta responsabilizarea acestora fata de oamenii si locurile unde isi desfasoara activitatile economice.

O componenta definitorie a festivalului o constituie implicarea unor parteneri şi colaboratori care sa contribuie cu experti nationali si internationali pe diverse domenii cum ar fi turism cultural, gastronomie, marketing, ospitalitate sau educatie.

Festivalul Transilvania Fest are ca scop dezvoltarea, organizarea şi implementarea unui proiect care sa contribuie la dezvoltarea comunitara, comerciala şi turistica in regiunea Transilvaniei.

Transilvania Fest 2011 se va desfasura in perioada 29-31 iulie pe Campia Libertatii din Blaj (Hotararea nr. 408 adoptata in sedinta ordinara a Consiliului Local al Municipiului Blaj, din data de 22.12.2010).

Parteneri: Primaria Municipiului Blaj, Consiliul Local al Municipiului Blaj, Slow Food Cluj Transilvania

Urmariti-ne pe:

http://www.transilvaniafest.com
http://transilvaniafest.blogspot.com
Twitter: http://twitter.com/TransilvFest
Facebook: http://facebook.com/TransilvFest

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.