Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tabara de arta la Cluj

1

Liceul Waldorf găzduiește o tabără de artă

Fundaţia Educaţie Pentru Libertate organizează de luni, 4 iulie 2011, până vineri, 8 iulie 2011, o tabără de artă pentru copii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, la Liceul Waldorf din Cluj-Napoca, situat în cartierul Zorilor, str. Sergiu Celibidache, nr. 8-12. Înscrierile se pot face până luni, inclusiv.

În tabăra cu program de zi (orele 9:00-17:30), copiii participe la dou ateliere, după preferinţe: confecţionare de intrumente muzicale, creaţii manufacturiere, pictură, modelaj în lut, desen, lucru în lemn, teatru de păpuși, ansamblu de instrumente. Este vorba de creaţie, joacă şi… multă voie bună.

Parteneri prooiectului sunt Liceul Waldorf din Cluj-Napoca şi Liceul Waldorf din Iaşi. Acesta este realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca şi Fundaţiei Comunitare Cluj.

Mai multe informaţii se pot obţine la www.waldorfcluj.ro.

***

Partener educațional al Programlui YouthBank Cluj, dezvoltat pe plan local de Fundația Comunitară Cluj,
Liceul Waldorf este o instituţie de învăţământ de stat, alternativă educaţională recunoscută de Ministerul
Educației. Acesta are secţie română şi maghiară, dar și grupe de grădiniţă, care asigură atingerea aceluiaşi
nivel de cunoştinţe la finalul fiecărui ciclu. Astfel, elevii susţin examenele naţionale, obţinând diploma ca în
oricare altă instituție de învățământ de stat.

Înființată în 2007 cu scopul de a sprijini activitățile liceului, Fundația Educație pentru Libertate susține
dezvoltarea instituțională și educațională a Liceului Waldorf, prin organizarea proiectelor educaționale și
culturale, adresate copiilor și tinerilor din Cluj-Napoca, cum ar fi Programul Educațional Leonardo, care le
oferă posibilitatea să participe la cursuri de dans, artă fotografică sau de instrumente (flaut, pian, vioară, chitară).

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.