Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Studenții din Cluj, încurajați de Parlamentul European să-și spună părerea pe tema apărării drepturilor omului în lume

0

 Biroul de Informare al Parlamentului European în România organizează la Cluj-Napoca, în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai, dezbaterea „Premiul Saharov al Parlamentului European și apărarea drepturilor omului”. Evenimentul va avea loc pe data de 6 decembrie, între orele 10:30 și 14:00, în sala Jean Monnet din cadrul Facultății de Studii Europene (Str. Emmanuel de Martonne nr. 1, et. 1).

În cadrul dezbaterii vor lua cuvântul Lect. Univ. Dr. Liviu Ţirău, prodecan al Facultății de Studii Europene în Cadrul Universității Babeș-Bolyai, Diana-Olivia Hatneanu, director executiv al Asociaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – comitetul Helsinki, Cristian Ivanes, redactor Radio Cluj și Adrian Popa, Preşedintele Asociaţiei Profesioniştilor din Presă Cluj.

Această dezbatere se adresează în primul rând studenților, dar și profesorilor, presei și altor reprezentanți ai societății civile interesați de drepturile omului, libertatea de gândire și libertatea presei. Biroul Parlamentului European în România organizează această dezbatere pentru a arăta în primul rând studenților că Parlamentul European nu se ocupă numai de legislație europeană și de adoptarea bugetului Uniunii Europene, dar și de apărarea drepturilor omului în lume și promovarea valorilor democrației, arătând că a fi parte a Uniunii Europene și a fi cetățean european înseamnă a lua atitudine față de orice formă de discriminare, fanatism și opresiune, în orice loc din lume.

Premiul Saharov pentru libertatea de gândire este acordat anual de către Parlamentul European. Creat în 1988, premiul recompensează personalitățile sau organizațiile pentru eforturile acestora în vederea apărării drepturilor omului şi a libertăților fundamentale.

Biroul de Informare al Parlamentului European în România informează cetățenii români cu privire la deciziile legislative și politice ale Parlamentului European, rolul de co-decident al Parlamentului European în procesul decizional european. Evenimentele organizate de Biroul de Informare al Parlamentului European oferă o platformă de comunicare pentru Membrii Parlamentului European și cetățenii români, presă, mediul academic și organizațiile non-guvernamentale.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.