Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Stiai despre Itinerarele Culturale ale Consiliului Europei?

0

Campanie de informare pentru Itinerarele Culturale ale Consiliului Europei

Ministerul Culturii si Patrimoniului National si Institutul European pentru Itinerare Culturale au realizat in perioada 18 – 31 martie o campanie de informare asupra Programului de Itinerare Culturale ale Consiliului Europei. In cadrul acestei campanii a fost dezvoltat si un website –www.culture-routes.ro – care ofera informatii despre cadrul general al

Programului, detalii despre fiecare din cele 29 de itinerare deja certificate, stiri si evenimente relevante pentru itinerarele culturale si acces la baza de date a bibliotecii Centrului de Resurse din Sibiu.

Va reamintim ca primul Centru de Resurse al Institutului European pentru Itinerare Culturale (IEIC) a fost inaugurat pe 19 mai 2010 in Sibiu. Sustinut de Consiliul Europei, el reprezinta un centru regional de asistenta pentru operatorii ce lucreaza la dezvoltarea itinerarelor culturale europene in sud-estul Europei si zona Caucazului de sud.

La ceremonia de inaugurare care a avut loc in Casa Luxembourg din Sibiu au fost prezenti:

– delegatia Marelui Ducat de Luxemburg (tara care gazduieste IEIC) alcatuita din doamna

Octavie Modert, ministrul culturii, doamna Erna Hennicot-Schoepges, presedinta a IEIC, domnul Guy Dockendorf, director general pentru cultura, domnul Michel Thomas Penette, director al IEIC, domnul Jean-Marc Reding, reprezentant al Ambasadei Luxemburgului;

– reprezentantii Ministerul Culturii si Patrimoniului National (MCPN): domnul Vasile Timis, secretar de stat, doamna Irina Cajal, sub-secretar de stat in MCPN si reprezentantul Ministerului Dezvoltarii Regionale si al Turismului (MDRT): doamna Iulia Dangulea, consilier al secretarului de stat in MDRT,

– reprezentanta Directiei de Cultura a Consiliului Europei, Doamna Mariana Nitelea, directoare a Biroului de Informare a Consiliului Europei la Bucuresti (BICE),

– reprezentantul orasului Sibiu, domnul Klaus Johannis, primar al orasului, insotit de directorii organismelor specializate locale si domnul Killian Dorr, prim-preot al Bisericii Evanghelice din Sibiu. Centrul de Resurse functioneaza ca o antena a IEIC, fiind gazduit in Casa Luxemburg din Sibiu (Piata Mica nr. 16), proprietate a Bisericii Evanghelice, ce a fost restaurata in 1999 printr-o initiativa comuna a guvernelor Romaniei si Luxemburgului si a orasului Sibiu. Centrul de Resurse are ca scop dezvoltarea itinerarelor culturale in Romania si in celelalte tari din regiune. El constituie atat un spatiu de intalnire a operatorilor din turism si cultura cat si un loc de informare si documentare.

Programul de Itinerare Culturale al Consiliului Europei a fost lansat in Europa in 1987 si urmareste cunoasterea istoriei si a patrimoniului comun, a culturii, a traditiilor, a memoriei prin intermediul turismului cultural. Aceste valori ce unesc europenii incurajeaza o mai buna intelegere a Celuilalt, dezvoltand dialogul inter-cultural si inter religios ca baza a intelegerii si acceptarii reciproce. In acelasi timp, ele reprezinta instrumente de imbunatatire a calitatii vietii si surse de dezvoltare locala sociala, culturala si economica.

Itinerarele Culturale reprezinta un cadru de cooperare intre guvernele Europei, in acord cu prioritatile politice ale Consiliului Europei si Uniunii Europene, promovand Europa ca principala destinatie turistica si sprijinind turismul cultural si durabil.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.