„STATIA DE RECICLARE” Brasov: Rezultatele primei etape – 4 tone Deee colectate

0

Dupa ce a strabatut comunele din judetul Iasi, Statia de Reciclare – campanie nationala de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) in mediul rural, dezvoltata de Organizatia ECOTIC, a luat startul si in judetul Brasov, cu sprijinul Institutiei Prefectului Judetul Brasov, Agentiei pentru Protectia Mediului Brasov si DEDEMAN.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Pornita in iunie 2016, campania si-a propus sa duca mesajul necesitatii colectarii si reciclarii deseurilor electrice la sat, oferind informatii care rareori au fost oferite locuitorilor din mediul rural. Oamenii au aflat ce inseamna DEEE, de ce sunt periculoase aceste deseuri si de ce trebuie reciclate.

Odata cu toamna, Statia de Reciclare a strabatut primele cinci localitati din judetul Brasov.

Aceste au fost comunele Moieciu (19-21 septembrie), Bran (22-24 septembrie), Zarnesti (25-27 septembrie), Vulcan (28-30 septembrie) si Cristian (1-3 octombrie), de unde s-au colectat 4 tone de deseuri electrice si electronice. In cele 2 saptamani de campanie,  peste 3000 de cetateni din localitatile mai sus mentionate au vizitat Caravana ECOTIC, din acestia, 400 au predat deseuri de echipamente electrice.

Pana la finalul lunii noiembrie, Caravana ECOTIC va vizita inca 10 localitati brasovene. Locuitorii vor fi informati si incurajati sa predea deseuri de echipamente electrice si electronice, participand astfel la o tombola cu premii atractive.

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.